Thumbnail

Γιατί να εντάξεις τη μαστίχα Χίου στη διατροφή σου Γιατί να εντάξεις τη μαστίχα Χίου στη διατροφή σου

Ο Δρ. Παύλος Αντωνίου, γαστρεντερολόγος/ηπατολόγος, εξηγεί
Με το άκουσμα της λέξης μαστίχας, το μυαλό των περισσότερων πηγαίνει κατευθείαν στη Χίο. Η μαστίχα περιλαμβάνει ευρεία γκάμα χρήσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη ζαχαροπλαστική-μαγειρική μέχρι την ιατρική!!

Ευρέως γνωστή για το άρωμα και τη γεύση της, η μαστίχα Χίου έχει καταπραϋντική δράση και βοηθά στην ισορροπία των επιπέδων των γαστρικών οξέων, προστατεύοντας το εσωτερικό του στομάχου από διαβρώσεις.⁣

Με αποδεδειγμένη αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, ανακουφίζει από συμπτώματα δυσπεψίας και στομαχόπονου με τον πιο φυσικό τρόπο.⁣

 

Αν σου αρέσει η γεύση της, τότε ένταξε τη στη διατροφή σου χωρίς δεύτερη σκέψη. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και κύηση

 O γαστρεντερολόγος/ηπατολόγος Δρ. Παύλος Αντωνίου εργάζεται στο Ιπποκράτειο ιδωτικό νοσοκομείο. Περισσότερα ΕΔΩ ή μέσω της προσωπικής του σελίδας ΕΔΩ 

Μπορείς επίσης να τον ακολουθήσεις μέσω των social media, στη σελίδα του στο Facebook και το Instagram  

ΔΙΑΒΑΣΕ: Και όμως, στο μάσημα της τσίχλας μπορεί να οφείλεται το φούσκωμά στο στομάχι σου 

 

PAVLOSANTWNIOU

 

Home