Thumbnail

Η σημασία του μουρουνέλαιου στη ζωή μας Η σημασία του μουρουνέλαιου στη ζωή μας

Ο απόλυτος σύμμαχος για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό όλης της οικογένειας
H απαιτητική καθημερινότητα που λίγο-πολύ έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι, καθίσταται επιτακτική την ανάγκη να διαφυλάξεις τόσο τη δική σου υγεία, όσο και των αγαπημένων σου προσώπων. Πόσω μάλλον τώρα με την πανδημία, η ενίσχυσή του ανοσοποιητικού είναι καίριας σημασίας.

Μια ισορροπημένη διατροφή ολόχρονα, παρέχει στον οργανισμό τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται. Θα έλεγε κανείς πως είναι -χωρίς υπερβολή- το "κλειδί" για την εύρυθμη λειτουργία του.

Όπως πιθανότατα γνωρίζεις, τα Ωμέγα-3  είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, από τη στιγμή της σύλληψης μας και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωή μας. Το DHA είναι ένα σημαντικό δομικό στοιχείο του εγκεφάλου, που συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του, καθώς επίσης στην ορθή λειτουργία των ματιών. Μαζί με το ΕΡΑ, βοηθούν στη λειτουργία της καρδιάς.

Γι' αυτό, οι ειδικοί συστήνουν την πρόσληψη 1-2 g Ωμέγα-3 την ημέρα, μια ποσότητα απολύτως ασφαλή για το σώμα. Εξ ου και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταναλώνουμε συχνά ψάρι, κυρίως λιπαρό, που αποτελεί μια φυσική πηγή, προκειμένου να λαμβάνουμε τα ΕΡΑ και DHA. Διότι παρόλο που ο οργανισμός μας έχει τη δυνατότητα να παράγει μια πολύ μικρή ποσότητα ΕΡΑ και DHA από το α-λινολενικό οξύ, η μετατρεπόμενη ποσότητα (συνήθως κάτω του 6%) είναι εντελώς ανεπαρκής. 

Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό -όσο ενδεχομένως ακούγεται- να προσληφθεί η ενδεδειγμένη ποσότητα που χρειάζεται ένας οργανισμός αποκλειστικά μέσω μιας κατάλληλης διατροφής. Ειδικά οι έγκυες γυναίκες και τα μικρά παιδιάπρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των ψαριών που καταναλώνουν, λόγω της πιθανής παρουσίας ενώσεων υδραργύρου, διοξινών και άλλων ρυπαντών -ουσίες που συσσωρεύονται στα ψάρια λόγω της ρύπανσης των θαλασσών. Εξ ου και συνιστάται να λαμβάνουν ποιοτικά συμπληρώματα, καθώς αυτά υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους για τυχόν ύπαρξη βαρέων μετάλλων και άλλων τοξικών ουσιών.  

family

Φωτό: https://unsplash.com/@jessicarockowitz 

 Γι΄αυτό, υπάρχουν οι συμπληρωματικές φυσικές πηγές Ωμέγα-3 και βιταμινών, όπως είναι το μουρουνέλαιο. Ένα υψηλής ποιότητας μουρουνέλαιο συνδυάζει τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τις βιταμίνες D, A και Ε. Τα Ωμέγα-3 υποστηρίζουν τη σωστή λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου και της όρασης. Η βιταμίνη D ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στη διατήρηση υγιών οστών και δοντιών. Η βιταμίνη Α ενισχύει την υγεία των ματιών και υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η βιταμίνη Ε προστατεύει τα κύτταρα του σώματος έναντι της οξείδωσης. 

Η λύση λοιπόν σε αυτό που αναζητάς, ακούει στο όνομα MOLLER’S . Ένα αυθεντικό νορβηγικό μουρουνέλαιο. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, η πατρίδα του μουρουνέλαιου θεωρείται η Νορβηγία, Στο παρελθόν το χρησιμοποιούσαν κυρίως για την επεξεργασία δερμάτων, για τη συντήρηση δαπέδων και τοίχων των σπιτιών εκτεθειμένων στον άνεμο, ακόμη και σε λάμπες φωτισμού. Οι εξαιρετικές του ιδιότητες στην υγεία ανακαλύφθηκαν πολύ αργότερα. Συγκεκριμένα, κατά τον 17ο αιώνα παρατηρήθηκε ότι η κατανάλωση μουρουνελαίου είχε ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία. Έτσι, ορισμένοι γιατροί συνέστησαν τη χρήση του για τη θεραπεία της ραχίτιδας και των ρευματισμών. Ωστόσο, η διαδικασία παραγωγής του μουρουνέλαιου έκανε τη γεύση και τη μυρωδιά του τόσο δυσάρεστη, που λίγοι άνθρωποι μπορούσαν να το πιούν.

Αυτό βέβαια ήταν πριν ο Νορβηγός φαρμακοποιός Peter Möller εφαρμόσει για πρώτη φορά την ιδέα της ευρείας χρήσης του για λόγους υγείας. Το 1854 ίδρυσε στα νησιά Lofoten της Νορβηγίας, το πρώτο εργοστάσιο με πατενταρισμένη διαδικασία παραγωγής του μουρουνέλαιου. Εισήγαγε, μεταξύ άλλων, τη μέθοδο χρήσης ατμού, η οποία απέτρεπε την οξείδωση και τη σήψη, εξασφαλίζοντας τη διατήρηση των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών του μουρουνέλαιου. Η μέθοδος που αναπτύχθηκε τότε, παραμένει σχεδόν αμετάβλητη μέχρι σήμερα και είναι γνωστή ως «μέθοδος Möller».

Το μουρουνέλαιο MOLLER’S  είναι λάδι από το συκώτι μουρούνας και παράγεται σύμφωνα με παραδοσιακές συνταγές της Νορβηγίας. Είναι μια πλούσια φυσική πηγή Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμινών Α και D. Προέρχεται από ψάρια των καθαρότερων νερών του Αρκτικού Ωκεανού.

 MOLLERS

Αν λοιπόν θέλεις να λάβεις τα τόσο ωφέλιμα Ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα, μαζί με την πολύτιμη Βιταμίνη D3, ευεργετώντας την καρδιά, τα οστά, το μυαλό, το μυϊκό σύστημα, το ανοσοποιητικό, το δέρμα, τα μάτια και την όρασή σου, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το αυθεντικό νορβηγικό μουρουνέλαιο MOLLER’S (σε υγρή μορφή) ή τον συνδυασμό μουρουνέλαιου και ιχθυέλαιου MOLLER’S (σε κάψουλες). Και μην σε προβληματίζει ότι τα παιδιά σου δεν πρόκειται με τίποτα να σου κάνουν το χατίρι, αφού το μουρουνέλαιο MOLLER’S διατίθεται και σε χαριτωμένη μορφή ζελεδάκια-ψαράκια, που θα κάνει τα καμάρια σου να στα ζητάνε καθημερινά!   

 MOLLERS

Αν ακόμη δεν πείστηκες γιατί όσα μουρουνέλαια έτυχε να δοκιμάσεις στο παρελθόν, σου άφησαν μια άσχημη γεύση, θα χαρείς να πληροφορηθείς ότι το MOLLER’S έχει βραβευθεί στην κατηγορία “προϊόντα διατροφής και υγείας” από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας στις Βρυξέλλες, που κάθε χρόνο δοκιμάζει τα προϊόντα ως προς την οσμή, τη γεύση και την αίσθηση που αφήνουν μετά την κατάποση. Το γεγονός ότι το MOLLER’S έχει βραβευτεί στη συγκεκριμένη κατηγορία πιστοποιεί την εξαιρετική ποιότητα και καθαρότητα των πρώτων υλών, τα υψηλά πρότυπα της παραγωγικής διαδικασίας,καθώς και τους αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους που ακολουθούνται. 

 mollers

Μπορείς να μάθεις περισσότερο για το μουρουνέλαιο MOLLER’S,  που αποτελεί πολύτιμο θησαυρό κάθε οικογένειας από το 1854 ΕΔΩ  

Η εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής MOLLER’S συνεργάζεται με τον Οργανισμό Κώστα Παπαέλληνα με σκοπό την εισαγωγή, διανομή και λιανική πώληση στην Κύπρο. 

 

 

Kεντρική Φωτό: https://unsplash.com/@jessicarockowitz 

Home