Thumbnail

Οι διακοπές δε σταματάνε ποτέ... Οι διακοπές δε σταματάνε ποτέ...

...Και γι΄αυτό έχουμε να ευχαριστούμε την αργία της 1ης Οκτωβρίου και το σαββατοκύριακο που ακολουθεί. Αμαρτία να μην εκμεταλλευτείς αυτό το τριήμερο για να φορτίσεις τις μπαταρίες σου
Πλέον έχουμε επιστρέψει για τα καλά στους κανονικούς ρυθμούς, με τη ρουτίνα να έχει σχεδόν "ξεθωριάσει" κάθε μας καλοκαιρινή ανάμνηση. Αυτό όμως δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι διακοπές σταματάνε, γιατί ας μην ξεχνάμε πως δόξα τον Θεό μένουμε σε μια χώρα που προσφέρεται για διακοπές ολόχρονα χάρη στον καλό καιρό και τις σχετικά μικρές αποστάσεις. Μη μιλήσουμε για τη γνήσια φιλοξενία, τις φυσικές ομορφιές και τα εκλεκτά πιάτα. Γι΄αυτό, μη μείνεις μόνο στο προσεχές τριήμερο, αλλά "εκμεταλλεύσου" και τα σαββατοκύριακα που έχεις μπροστά σου.Μια εξόρμηση και μια «διαφυγή» από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας είναι ό,τι καλύτερο για εσένα, την οικογένεια, τον σύντροφο και την παρέα σου.Το μόνο που χρειάζεται να αποφασίσεις είναι τον προορισμό, με την Πάφο να αποτελεί συνήθως την πρώτη επιλογή για τους περισσότερους. 

Ιδιαίτερα η Πόλη Χρυσοχούς είναι ένα αγαπημένο κοσμοπολίτικο θέρετρο. Καθόλου τυχαία βέβαια, καθώς είναι τοποθετημένη σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Κύπρου, εκεί που η θεά του έρωτα και της ομορφιάς, Αφροδίτη, συναντούσε τον αγαπημένο της Άδωνη. Ο ιδανικός συνδυασμός της γνήσιας φιλοξενίας με τη ντόπια παράδοση, τις καθαρές παραλίες -βραβευμένες με τη γαλάζια σημαία- τα ταβερνάκια με τα νόστιμα ντόπια εδέσματα, τα μονοπάτια της φύσης και άλλα πολλά. 

Ωστόσο, επειδή αυτή τη φορά μόνο ένα τριήμερο έχεις στη διάθεσή σου, έχει μεγαλύτερη σημασία να διασφαλίσεις πως το μέρος που θα επιλέξεις για τη διαμονή σου θα σου παρέχει την απαραίτητη ιδιωτικότητα και ηρεμία που χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς, σ' ένα καλαίσθητο περιβάλλον, χωρίς να σου λείψει απολύτως τίποτα. 

Και επειδή στην προκειμένη δεν χωράνε πειραματισμοί, η απάντησε σε όλα αυτά που αναζητάς, ακούει στο όνομα “Polis 1907”. Τοποθετημένο στην «καρδιά» της Πόλης Χρυσοχούς, το παλιό αρχοντικό που κτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, ξαναζωντανεύει και γεμίζει ζωή περιμένοντας τους ντόπιους και ξένους να απολαύσουν μια πραγματική εμπειρία ντόπιας φιλοξενίας. 

polis

Το αρχοντικό κατασκευάστηκε το 1907 με παραδοσιακές μεθόδους της εποχής και κλασσική αρχιτεκτονική γραμμή. Αρχικά, ανήκε σε μια εύπορη οικογένεια, ενώ με το πέρασμα των χρόνων μετατράπηκε σε αγορά, καθώς ήταν το μεγαλύτερο κτίριο στην Πόλη Χρυσοχούς. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την περίοδο 1949 μέχρι και το 1955 το κτίριο αποτέλεσε το πρώτο γυμνάσιο Πόλεως, απόφοιτοι του οποίου ζουν ακόμα στην περιοχή.

Το πανέμορφο αυτό κτίσμα ανακαινίστηκε πλήρως, προσθέτοντάς του όλες τις σύγχρονες ανέσεις, διατηρώντας πάντα τη σύνδεση με το κυπριακό πολιτισμό, σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή. Mε την μείξη αυτών των στοιχείων, η παράδοση συνδυάζεται με τη διακριτική πολυτέλεια, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο είναι πως το κάθε δωμάτιο διατηρεί το δικό του "χαρακτήρα". 

polis

Στο ισόγειο του υπέροχου αυτού boutique hotel της Louis Hotels βρίσκεται το ασιατικό εστιατόριο Akakiko, όπου η ασιατική κουζίνα συναντάται με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Τα Akakiko άλλωστε δε χρειάζονται συστάσεις, καθώς είναι συνώνυμα της αυθεντικής κουζίνας της Άπω Ανατολής και κάθε επίσκεψη εκεί εξελίσσεται σε ένα συναρπαστικό γευστικό ταξίδι, που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις. Παράλληλα, στην αυλή του Polis 1907” προσφέρεται πρωινό και brunch το πρωί, καθώς και καφές καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Μη χάνεις λοιπόν άλλο καιρό και κάνε τώρα την κράτησή σου στο www.louishotels.com, προκειμένου να ζήσεις μοναδικές στιγμές. Άσε που μαζί θα εξασφαλίσεις δωρεάν και το πρόγευμά σου, γιατί με τη Louis Hotels το motto "never ending vacations" γίνεται τρόπος ζωής! Και αν δεν προλάβεις έγκαιρα γι' αυτό το τριήμερο της 1ης Οκτωβρίου, μην απογοητεύεσαι. Είπαμε, έχεις πολλά σαββατοκύριακα μπροστά σου για να γνωρίσεις από κοντά αυτό το "μπιζουδάκι", που ονομάζεται Polis 1907”

POLIS

 

 

Home