Πασχαλινά αυγά: Έτσι γίνεται το σωστό βράσιμο
Έχουμε όλα τα μυστικά για να μην σου σπάσει ούτε ένα αυγό φέτος!
- Επέλεξε μικρά λευκά ή καφέ αυγά, χωρίς στίγματα, τα μικρά αυγά έχουν πιο γερό τσόφλι!
- Καθάρισε με τρεχούμενο νερό τα αυγά από τυχόν ακαθαρσίες και φτερά
- Άφησε τα αυγά εκτός ψυγείου για να έχουν θερμοκρασία δωματίου και αφήστε τα 30 λεπτά σε χλιαρό νερό και τρίψτε τα ελαφρά.
- Τοποθέτησε τα στο σκεύος που θα τα βράσετε και καλύψτε τα με νερό προσεκτικά
- Βράσε τα αυγά 12-15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά
- Μόλις βράσεις τα αυγά, βάλε τα σε κρύο νερό και τρίψτε τα ελαφρά για να φύγει η μεμβράνη και να βαφτούν ομοιόμορφα και χωρίς να σας ξεφλουδίσουν!
- Αφού βάψεις τα αυγά και κρυώσουν, στέγνωσε τα σε απορροφητικό χαρτί και γυαλίστε τα, με ένα κομμάτι ύφασμα, μακό, που έχουμε βουτήξει σε ελαιόλαδο.
unsplash.com/photos/1UFCypBKBKY
Extra tips
- Μην τα στριμώχνεις στην κατσαρόλα
- Ξύδι και αλάτι βοηθούν πολύ! Αν ρίξεις ξύδι και αλάτι στο νερό, ακόμη κι αν κάποιο αβγό ραγίσει, οι πόροι του τσοφλιού θα έχουν διασταλεί λειτουργώντας σαν ασπίδα προστασίας οπότε ασπράδι και κρόκος δε θα χυθούν μέσα στο νερό.
- Αν χρησιμοποιήσεις έτοιμη βαφή ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες για να υπολογίσετε το χρόνο που απαιτείται να τα αφήσεις βυθισμένα μέσα σε αυτήν.
κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/brqmVE4yGxg