Πώς να αντιμετωπίσεις τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση τώρα το καλοκαίρι
Με την υιοθέτηση μιας πιο χαλαρής προσέγγισης όσον αφορά τις διατροφικές επιλογές είναι πολλοί που ταλαιπωρούνται από τις ενοχλητικές καούρες στο στομάχι, τον πόνο και τη δυσκολία κατά την κατάποση, ή ακόμη και από πόνο στο στήθος.
Για να αποφύγεις ή να μειώσεις τα συμπτώματα, προσπάθησε να περιορίσεις:
🔸Τις τροφές που αυξάνουν την παραγωγή οξέος.
🔸Τις λιπαρές τροφές που αυξάνουν τον χρόνο παραμονής τους στο στομάχι.
🔸Υγρά που περιέχουν καφεΐνη (καφές, αναψυκτικά).
🔸Πικάντικα φαγητά.
🔸Επεξεργασμένες τροφές.
🔸Το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ.
ΔΙΑΒΑΣΕ: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και κύηση
O γαστρεντερολόγος/ηπατολόγος Δρ. Παύλος Αντωνίου εργάζεται στο Ιπποκράτειο ιδωτικό νοσοκομείο. Περισσότερα ΕΔΩ ή μέσω της προσωπικής του σελίδας ΕΔΩ
Μπορείς επίσης να τον ακολουθήσεις μέσω των social media, στη σελίδα του στο Facebook και το Instagram
ΔΙΑΒΑΣΕ: Και όμως, στο μάσημα της τσίχλας μπορεί να οφείλεται το φούσκωμά στο στομάχι σου