Thumbnail

Tώρα μπορείς κι εσύ να γίνεις...Nupper και να συμμετέχεις στο πρώτο community based κοινωνικό δίκτυο Tώρα μπορείς κι εσύ να γίνεις...Nupper και να συμμετέχεις στο πρώτο community based κοινωνικό δίκτυο

H φοιτητική εφαρμογή Nup είναι διαθέσιμη για τους φοιτητές της Κύπρου και εμείς σου παρουσιάζουμε 5 εναλλακτικούς λόγους για να μπεις αμέσως!
Πιθανότατα έχεις ακούσει για το Nup, το ανώνυμο chat application, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των φοιτητών της Ελλάδας . Αποτελεί μία μεγάλη διαδικτυακή “παρέα”, που συνδέει καθημερινά δεκάδες χιλιάδες φοιτητές! Ένας από τους λόγους που κάνουν το Nup ιδιαίτερο είναι φυσικά η ανωνυμία. Κάθε φοιτητής-χρήστης δηλώνει τη σχολή που σπουδάζει και το φύλο του (προαιρετικά) και γίνεται αυτόματα Nupper. Η εφαρμογή πλέον είναι διαθέσιμη και για τους φοιτητές της Κύπρου και εμείς σου παρουσιάουμε 5 λόγους που κάνουν το Nup ένα από τα πιο ιδιαίτερα social apps! 

1. Eίναι το πρώτο community based κοινωνικό δίκτυο

 Kάθε social application έχει πάνω-κάτω μία κοινή δομή. Σε “συνδέει” με φίλους, σε προτρέπει να κάνεις νέους, να ανεβάσεις τους ακόλουθούς σου ή να γνωρίσεις νέα άτομα που βρίσκονται σε παρόμοια τοποθεσία με εσένα. Εδώ κάπου έρχεται το Nup και φέρνει μία διαφορετική προσέγγιση στη φιλοσοφία των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, δημιουργώντας πιθανότατα το πρώτο κοινωνικό δίκτυο που στοχεύει σε μία πολύ συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, αυτή των φοιτητών. Άτομα που όχι μόνο ανήκουν σε κοινό ηλικιακό group αλλά μοιράζονται και έναν κοινό τρόπο ζωής, με κοινές ανησυχίες, προβληματισμούς, ενδιαφέροντα στη διάρκεια της φοιτητικής τους ζωής! Το Nup έχει ως στόχο να συνδέσει ανθρώπους. Η καλύτερη σύνδεση γίνεται σε ομάδες που μοιράζονται κάτι κοινό σε μία συγκεκριμένη περίοδο της ζωής τους. 

2. Σου δίνει την ελευθερία να μιλήσεις ανοιχτά για σοβαρά θέματα που σε απασχολούν και δεν έχεις τολμήσει να αναφέρεις μέχρι σήμερα

Η ανωνυμία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέσο έκφρασης, που αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα πρόσφατο post όπου μία φοιτήτρια του ΑΠΘ ρώτησε τους χρήστες αν έχουν πέσει ποτέ θύματα bullying και δεν το έχουν αναφέρει ως τώρα! Δεκάδες σχόλια φοιτητών με προσωπικές εξομολογήσεις και ιστορίες, αλλά και υποστηρικτικά σχόλια που έδειξαν ότι κανείς δεν είναι μόνος σε κάτι και όταν χρειαστεί να μιλήσει για κάτι σοβαρό, σίγουρα θα υπάρχει κάποιος που θέλει να ακούσει και να τον βοηθήσει!

ΔΙΑΒΑΣΕ: Ποια είναι τα χειρότερα μέρη να αφήσεις το κινητό σου;

nupp

ΔΙΑΒΑΣΕ: Τέσσερις εφαρμογές που ίσως θα πρέπει να διαγράψεις από το κινητό σου

3. Μειώνει σε μεγάλο βαθμό το social “άγχος” που έχουν πολλά κοινωνικά δίκτυα

Σε μία εποχή που η εικόνα και ο τρόπος ζωής που παρουσιάζουμε στα social media φαίνεται να είναι το παν, το Nup κινείται για μία ακόμα φορά διαφορετικά! Δεν υπάρχουν προφίλ χρηστών. Όλοι οι χρήστες είναι ίδιοι και το μόνο που τους ξεχωρίζει είναι η σχολή που έχουν δηλώσει. Κάθε νέα συζήτηση που ξεκινά στο Nup γίνεται με βάση κάτι που είπε κάποιος χρήστης και φάνηκε ενδιαφέρον και όχι την εξωτερική εμφάνιση ή το social status του. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου φοιτητές έχουν αναπτύξει στενές σχέσεις (φιλικές ή ερωτικές) μέσα από το Nup γιατί ακριβώς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άλλο άτομο για αυτό που είναι ή για όσα είχε να πει!

4. Σε κάνει να πρέπει να το ανοίγεις καθημερινά ώστε να μην μένεις πίσω στις εξελίξεις

Η λογική του Nup είναι παρόμοια με το Twitter! Oι χρήστες γράφουν συνεχώς τις εμπειρίες τους στον τοίχο της σχολή τους ανοίγοντας συζητήσεις! Η λογική είναι να δημιουργείται ένα live feed στο οποίο αν δεν μπεις καθημερινά πιθανότατα να χάσεις τα νέα ή τις συζητήσεις της προηγούμενης ημέρας!

ΔΙΑΒΑΣΕ: Πέντε εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να εντρυφήσεις σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

5. Φέρνει αυτές τις βραδινές φιλοσοφικές συζητήσεις στο κινητό σου

Πόσα βράδια άραζες με την παρέα σου και πίνοντας 1-2 ποτηράκια παραπάνω αρχίζατε να συζητάτε για θέματα φιλοσοφικά και μη, που τελικά δεν κατέληγαν κάπου; Αυτό γίνεται στο Nup! Aν είσαι έμπειρος Nupper καταλαβαίνεις ότι μετά τις 11 το βράδυ, η δραστηριότητα χτυπάει κόκκινο και δημιουργούνται “παρέες” που είτε στον δημόσιο τοίχο είτε στο chat, αναλύουν κάθε θέμα που σου περνάει από το μυαλό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Αν λοιπόν δεν είσαι ακόμα Nupper, προλαβαίνεις να μπεις εδώ

 

Home