Thumbnail

Πάμε σινεμά για να δούμε το "The Secret Garden" Πάμε σινεμά για να δούμε το "The Secret Garden"

Εσύ απλώς διάλεξε αν θα δεις την ταινία μεταγλωττισμένη στα ελληνικά ή υποτιτλισμένη
H ατμοσφαιρική ταινία είναι βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα της Frances Hodgson Burnett, το πρώτο βιβλίο που έκδοσε ποτέ, το πολύ μακρινό 1911. Ωστόσο, η ιστορία της αποδείχθηκε διαχρονική και πάντα συνεπαίρνει μικρούς και μεγάλους.

Της Μαρίας Γεωργίου 

Το βιβλίο, όπως και η ταινία, μας μεταφέρουν στην Αγγλία, εξ ου και η πιο δημοφιλής νουβέλα της καταξιωμένης Burnett θωρείται από τα κλασικά βιβλία της παιδικής αγγλικής λογοτεχνίας. Ένα βιβλίο που κέρδισε διθυραμβικές κριτικές σε όποια χώρα και αν εκδόθηκε. 

Το στόρι περιστρέφεται γύρω από τη Μαίρη. Ένα δεκάχρονο ζωηρό κορίτσι που ζει στην Ινδία με τους ευκατάστατους γονείς της. Όταν αυτοί πεθαίνουν αιφνιδίως αναγκάζεται να πάει στην Αγγλία και να ζήσει με τον θείο της και την αυστηρή οικονόμο του. Εκεί, μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνει, εξερευνά την έπαυλη και ανακαλύπτει καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά. Επιπλέον, θα βρει το κλειδί για έναν μυστικό κήπο, στο οποίο μαζί με μία απρόσμενη συντροφιά θα ζήσει περιπέτειες που θα αλλάξουν τη ζωή της για πάντα.

Η ταινία φαντασίας είναι σε σκηνοθεσία Marc Munden  και είναι μια γαλλοαγγλική παραγωγή, με τους Dixie Egerickx, Colin Firth, Julie Walters. Σε περίπτωση που προτιμήσεις τη μεταγλωττισμένη εκδοχή, τη μετάφραση επιμελήθηκε η  Έλλη Τουρλή, σε σκηνοθεσία Χρύσας Διαμαντοπούλου και ηχοληψία & μείξη ήχου του Τάσου Χαμοσφακίδη. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Δανάη Τσούμου, Γιάννης Κοιλάκος, Βασίλης Μήλιος, Βαγγέλης Ευαγγέλου, Βασίλης Παπαστάθης, Λίλα Μουτσοπούλου, Χρύσα Διαμαντοπούλου. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Πάμε σινεμά για να δούμε το "Cats & Dogs 3: Paws Unite" 

Secret
 

Και επειδή η επανάληψη είναι η μήτηρ πάσης μαθήσεως, δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα απολύτως, καθώς οι πολυκινηματογράφοι K Cineplex σε Λευκωσία και Λάρνακα -που λειτουργούν στην παρούσα φάση ένεκα των περιοριστικών μέτρων σε Λεμεσό και Πάφο- τηρούν και εφαρμόζουν στο έπακρο όλα τα επίσημα κυβερνητικά πρωτόκολλα σχετικά με τη νόσο COVID- 19, διασφαλίζοντας την υγεία και την ασφάλεια, όχι μόνο των επισκεπτών, αλλά και του προσωπικού.  

Στο δάπεδο είναι τοποθετημένες ειδικές κατευθυντήριες σημάνσεις ώστε να διασφαλίζεται ότι τηρείται η κοινωνική αποστασιοποίηση των 2 μέτρων σε όλους τους χώρους. Εννοείται πως θα πας φορώντας τη μάσκα σου, η χρήση της οποίας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο και έξοδο από τον κινηματογράφο. Στην αίθουσα βέβαια μπορείς να την αφαιρέσεις για να απολαύσεις ανενόχλητα τις νοστιμιές που θα προμηθευτείς από το κυλικείο, το οποίο λειτουργεί κανονικά μεν, με κάποιες απλοποιήσεις το μενού δε, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και οι αρχείαστες ουρές. 

Τα απαραίτητα εν καιρώ πανδημίας αντισηπτικά, είναι στρατηγικά τοποθετημένα σε όλους τους χώρους, ενώ έχει αυξηθεί η συχνότητα καθαρισμού και απολύμανσης όλων των δημόσιων χώρων. Σημείωσε πως πριν από κάθε κάθε παράσταση οι αίθουσες απολυμαίνονται με ειδικά καθαριστικά.

Οι προβολές των ταινιών έχουν προγραμματιστεί με τρόπο που να υπάρχει λιγότερη συγκέντρωση επισκεπτών στο λόμπι. Αυτό γιατί ως γνωστόν η χωρητικότητα ατόμων στα λόμπι και τις κινηματογραφικές αίθουσες, έχει μειωθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο.  

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: K-Cineplex: Μας προσφέρει 20 χρόνια κινηματογράφου στην Κύπρο  

 

Επίσης, όλα τα μέλη του προσωπικού έχουν εκπαιδευτεί στα νέα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής. Παράλληλα, είναι εφοδιασμένα με μάσκες προσώπου και γάντια όπου χρειάζεται, ενώ επειδή οι άνθρωποι παίρνουν στα σοβαρά αυτό που κάνουν, όλοι οι διευθυντές και το προσωπικό μετρούν τη θερμοκρασία τους πάντα πριν την έναρξή της εργασίας τους. 

Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, προτίμησε με τη σειρά σου να κλείσεις τα εισιτήρια σου διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του K-Cineplex, αφού πρώτα τσεκάρεις τη μέρα και ώρα προβολής της ταινίας, από τις 26 του μήνα και μετά που κάνει πρεμιέρα. 

Γιατί είπαμε, πάνω από όλα η ασφάλεια και η υγεία μας, αλλά και κάποιες μικρές απολαύσεις σε αυτή τη ζωή είναι εξίσου απαραίτητες. 

 

 

Home