4 λάθη που κάνεις στην προετοιμασία γευμάτων της εβδομάδας
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εσύ τι βλέπεις πρώτα σε αυτή την εικόνα;
Λάθος 1: Στο ίδιο σκεύος
Και μπορεί να πιστεύεις πως το να χρησιμοποιείς μόνο μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι, θα σου γλιτώσει χρόνο αλλά τελικά καταλήγεις με ένα γεύμα που πολλές φορές δεν τρώγεται. Αντίθετα, μπορείς να ψήσεις ψάρι στο φούρνο και να βράσεις πατάτες στην κατσαρόλα και να έχεις υπέροχο γεύμα με πουρέ έτοιμο σε λιγότερη ώρα ή να αποφύγεις να ψήσεις τροφές που απαιτούν διαφορετικό χρόνο μαγειρέματος στο ίδιο σκεύος.
Λάθος 2: Dressing στις σαλάτες από την αρχή
Αποθήκευσε μόνο τα ξηρά αντικείμενα μαζί και έχει dressing σε ξεχωριστή συσκευασία. Αν πρέπει να έχεις μόνο ένα βάζο για παράδειγμα, ρίχνεις το ντρέσινγκ στο κάτω μέρος, αποθηκεύεις έπειτα τα υπόλοιπα υλικά, καρπούς, φρούτα και μετά τη σαλάτα ή το μπρόκολο. Ανακινείς μόνο όταν πρέπει να φας.
pexels.com/photo/close-up-photo-of-a-person-preparing-food-9475302/
Λάθος 3: Η συνταγή με τη μεγαλύτερη διάρκεια μένει για το τέλος
Ξεκίνα από τις χρονοβόρες και μπελαλίδικες συνταγές, όπως το να ψήσεις ένα ολόκληρο κοτόπουλο ή να φτιάξεις τσίλι και προχώρα στα πιο εύκολα, ένα πουρέ μια σος.
Λάθος 4: Δεν υπάρχει σωστή σειρά
Κάποια φαγητά είναι πιο εύγεστα όταν καταναλωθούν μετά από κάποιες ημέρες ενώ άλλα ντελικάτα ή ευπαθή, πρέπει να καταναλώνονται άμεσα. Τα θαλασσινά πρέπει να καταναλώνονται πρώτα αλλά και οι σαλάτες. Τροφές όπως οι πατάτες ή η βρώμη, μπορούν να καταναλωθούν κι αργότερα.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η νούμερο 1 αιτία αύξησης βάρους και εύκολα μπορείς να την ανατρέψεις
κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/lQ2xKy3UHHI