Thumbnail

5 συμβουλές από ψυχολόγο για να γίνεις καλύτερη φίλη! 5 συμβουλές από ψυχολόγο για να γίνεις καλύτερη φίλη!

Αφού υπάρχει τρόπος γιατί να μην το δοκιμάσεις;
Η φιλία είναι πολύ σημαντική στη ζωή μας. Αλλά όπως σε όλες τις σχέσεις πρέπει να δίνουμε και να παίρνουμε. Αν θες να γίνεις καλύτερη φίλη για τα άτομα που έχεις επιλέξει να είναι δίπλα σου, διάβασε 5 όμορφες ιδέες που ακολουθούν από ψυχολόγο: 

1. Εμπειρίες

Μια μακροχρόνια καλή φιλία μπορεί μερικές φορές να μοιάζει με έναν τελματωμένο γάμο, με τις δυο σας να χρειάζεστε μια δόση αδρεναλίνης. Μια δοκιμασμένη λύση που θα ταράξει τα νερά και θα σας κάνει να μοιράζεστε ένα ακόμη ενδιαφέρον είναι να ξεκινήσετε μια νέα δραστηριότητα μαζί –ακόμη και να γελάτε με τους εαυτούς σας στη διάρκειά της– ή να αποφασίσετε να μάθετε κάτι που πάντα σας ενδιέφερε.

2. Μετράνε και τα μικροπράγματα 

Είναι εύκολο να ξεχάσεις πως οι δυνατές σχέσεις δε φτιάχνονται με γιγαντιαία, σαρωτικά βήματα, αλλά μέσα από τη συνέχεια των μικρών πράξεων και του συνεχούς ενδιαφέροντος. Αφιέρωσε 6 λεπτά για να αγοράσεις τις αγαπημένες καραμέλες της φίλης σου όταν εκείνη νιώθει πεσμένη, πήγαινε ένα πιάτο φαγητό σε έναν κολλητό –ακόμη κι αν δεν είναι σπιτική– όταν είναι άρρωστος, γράψε ένα σημείωμα στη φίλη σου ή στείλε μια όμορφη κάρτα απλώς επειδή είναι Τρίτη – τίποτε απ’ αυτά δεν είναι σπουδαίο, μπορούν όμως να κάνουν καλύτερη τη μέρα των φίλων σου αλλά και τη δική σου!

 ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί δε σε βοηθά να έχεις προσδοκίες; 

 

friends

unsplash.com/photos/s4aOPAJ4v0E

 

3. Υγεία πάνω απ’ όλα, αλλά μαζί 

Δεσμευτείτε να κόψετε το κάπνισμα, ξεκινήστε δυναμικό βάδισμα μαζί, διαλογισμό ή γραφτείτε για μαθήματα CrossFit: ό,τι κι αν διαλέξετε μπορεί να έχει τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά οφέλη. Όταν περνάτε μαζί την απόλαυση αλλά και το… ζόρι μιας τέτοιας απόφασης, είναι εύκολο να δεθείτε και να ισχυροποιηθεί η φιλία σας και η δέσμευση της μιας προς την άλλη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10 συμβουλές ζωής από τις γιαγιάδες μας – Ξέρουν αυτές!

 

4. Μήπως έχει κάτι να πει; 

Πραγματικά. Προσπάθησε να μην κλείνεις τα μάτια στα παράπονα, ή τις φωνές, της φίλης σου επειδή απλά εσύ δε νιώθεις άνετα να τα ακούς. Πάρα πολύ συχνά σε μια φιλία οι άνθρωποι στέλνουν ο ένας στον άλλο μηνύματα για το τι πηγαίνει καλά (ή άσχημα), αλλά προτιμούν να βλέπουν μόνο τα καλά. Είναι, όμως, πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς αυτά που έχει να σου πει η φίλη σου σαν μια ευκαιρία να διορθώσετε τη σχέση σας. Άκουσε τα σχόλιά της: όσο περισσότερο είσαι σε θέση να καταλάβεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά της και να τα δεις από τη δική της πλευρά, τόσο καλύτερη φίλη μπορείς να είσαι και η σχέση σας θα μπορεί να γίνει πιο προσωπική.

5. Μίλα κι εσύ! 

Συχνά η ισχυρότερη «κόλλα» ανάμεσα σε δύο ανθρώπους είναι η εμπιστοσύνη που αναπτύσσεται όταν ο ένας ή και οι δύο μοιράζονται κάτι σχετικά με τους φόβους, τα ελαττώματα ή τις ανασφάλειές τους. Σκέψου τους ανθρώπους που γνωρίζεις καλύτερα και σε ποιους νιώθεις πιο κοντά. Το πιθανότερο είναι πως γνωρίζουν πτυχές του εαυτού σου που δε θα φώναζες και από τις στέγες (ή στο Facebook). Αν έχεις μερικούς καλούς ανθρώπους στη ζωή σου, άφησέ τους να έρθουν λίγο πιο κοντά στον αληθινό σου εαυτό ακόμη κι αν αυτό σε βγάζει λίγο από τη ζώνη όπου νιώθεις ασφάλεια.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Πόσο σημαντική είναι η συναισθηματική σύνδεση στη ζωή μας; 

 

Πηγή

κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/w-WuF2NlQ2o

Home