Thumbnail

Το απόλυτο κέικ είναι αυτό: Κέικ λεμονιού με γιαούρτι Το απόλυτο κέικ είναι αυτό: Κέικ λεμονιού με γιαούρτι

Υγιεινό, νόστιμο κα ιδανικό για τα παιδιά
Αν το φτιάξεις είμαστε σίγουροι ότι θα στο ζητάνε συνέχεια!

Υλικά:

  • Ανάλατο βούτυρο για τη φόρμα
  • 2¼ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 λάδι από κουκούτσια σταφυλιού ή οποιοδήποτε λάδι
  • 1 φλ. πλήρες στραγγιστό γιαούρτι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
  • 1/3 φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. παπαρουνόσπορος

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 πανεύκολες συνταγές που θα φτιάξεις στο φούρνο μικροκυμάτων

Εκτέλεση:

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180ºC. Άλειψε μια στρογγυλή φόρμα 22 εκ. με βούτυρο και στρώσε ένα φύλλο λαδόκολλα στον πάτο και στα τοιχώματα. 
  • Κοσκίνισε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. 
  • Σε άλλο μεγάλο μπολ χτύπησε τα αβγά μαζί με το λάδι, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. 
  • Ανάμειξε απαλά τα δύο μείγματα και ανακάτευε μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι. Στη συνέχεια πρόσθεσε στο μείγμα τον παπαρουνόσπορο. 
  • Μετάφερε το μείγμα στο ταψί. Ψήσε για περίπου 40-45 λεπτά. Εάν δεις να αλλάζει χρώμα πολύ γρήγορα, τοποθέτησε από πάνω ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί μετά τα 30 λεπτά ή χαμήλωσε τη θερμοκρασία. 
  • Βγάλε το ταψί από το φούρνο και άσ’ το να κρυώσει για 10 λεπτά. Ξεφόρμαρε το κέικ και άφησέ το να κρυώσει πριν το κόψεις. 
  • Κόψε προσεκτικά το κέικ εγκάρσια και πρόσθεσε τη μαρμελάδα και την κρέμα γιαουρτιού.

Για τη μαρμελάδα

  • Σε μια κατσαρόλα βάλε 11/3 φλ. μύρτιλλα, 11/3 φλ. σμέουρα, 11/3 φλ. μούρα μαζί με 2 κ.σ. φρέσκο χυμόμλεμονιού ή πορτοκαλιού και 1 κ.σ. ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι. 
  • Βράσε  το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να πήξει. 
  •  Εάν θέλεις, μπορείς να γλυκάνεις περισσότερο τη μαρμελάδα με λίγο σιρόπι αγαύης ή λίγο μέλι. Σέρβιρέ την είτε ζεστή είτε κρύα.

Για την κρέμα γιαουρτιού

  • Βάλε σε μεγάλο ανοξείδωτο μπολ 1/2 φλ. παγωμένη κρέμα γάλακτος, 1/2 φλ. πλήρες γιαούρτι και 1 κ.σ ζάχαρη. 
  •  Χτύπησε το μείγμα έως ότου διπλασιαστεί ο όγκος του. 
  • Πρόσθεσε λίγο ξύσμα λεμονιού και, αν θέλεις, πασπάλισε με λίγο παπαρουνόσπορο.  

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μη μου πεις ότι θα αντισταθείς σε αυτό το homemade υγιεινό γλυκό

 

Πηγή 

 

κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/TRMlUU49Mbs

Home