Αυτή είναι η καλύτερη εκδοχή του cheesecake - Ελληνικότατη, με μέλι και γιαούρτι

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα

 

Υλικά: 

  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι πλήρες
  • 2 φλιτζάνια τυρί ρικότα
  • 3 κουτ. της σούπας μέλι
  • 1 μεγάλο αβγό
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 340 γρ. απλά μπισκότα
  • 60 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 80 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • αμύγδαλα και μέλι 


Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, ετοιμάζεις την τραγανή βάση μπισκότου. Σε ένα μπλέντερ, αλέθεις τα μπισκότα με τη μαύρη ζάχαρη για 3 λεπτά. Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο. Το προσθέτεις στο μπλέντερ και αλέθεις για 3 λεπτά ακόμη. Απλώνεις την τραγανή βάση σε ένα τσέρκι πολύ προσεκτικά και την αξιοποιείς ως το πρώτο στρώμα για το cheesecake σου. Την βάζεις στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύεις το τυρί ρικότα και το γιαούρτι. Ανακατεύεις.
  • Στραγγίζεις προσεκτικά με ένα φίλτρο, για να φύγουν τα υγρά από το μείγμα σου. Σκεπάζεις με μία μεμβράνη και μεταφέρεις το μπολ στο ψυγείο για όλο το βράδυ ή απλά για 3 ώρες.
  • Αφού περάσει το διάστημα αυτό, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 160 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζεις το μείγμα που είχες στο ψυγείο. Προσθέτεις το χυμό λεμονιού, τη βανίλια, το αβγό και το μέλι. Ανακατεύεις πολύ καλά και ομογενοποιείς.
  • Απλώνεις το μείγμα σου πάνω από την τραγανή βάση μπισκότου, την φτιάχνεις ομοιόμορφα με μία σπάτουλα και ψήνεις στο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Μεταφέρεις στο ψυγείο για 4 ώρες. Ρίχνεις από πάνω το μέλι και τα αμύγδαλα και μοιράζεις σε μερίδες.

 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ :Αυτό το smoothie bowl θα σε κάνει να ξυπνάς νωρίτερα το πρωί

 

Πηγή

 

κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/glyka/syntagi-gia-analafro-elliniko-cheesecake-me-meli-kai-giaourti/1229067/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ