Αυτό το ογκρατέν με κολοκυθάκια απλά θα το λατρέψεις

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο και λαχανικά 

 

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • φλιτζάνι κρέμα γάλακτος μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει μισό και μισό
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 6 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε πάχος περίπου ¼ ίντσας
  • Σπασμένα φρέσκα σχοινόπρασο για γαρνιτούρα
  • κολοκυθάκια 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεμονάτη μακαρονάδα

 

Εκτέλεση:

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 400 βαθμούς.
  • Ψέκασε ελαφρά ένα βαθύ ταψί με σπρέι λαδιού και αφήστε την στην άκρη.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώσε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ρίξε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει. Στη συνέχεια ρίξε ¼ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνας.
  • Στρώσε τα μισά κολοκυθάκια στο ταψί με τρόπο που να καλύπτει το ένα το άλλο.
  • Άπλωσε τη μισή σάλτσα στην κορυφή και στη συνέχεια ρίξε ½ φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα.
  • Επανέλαβε την διαδικασία και με ένα ακόμα στρώμα κολοκυθάκια και σάλτσα με τυρί μοτσαρέλα και μετά ρίξε παρμεζάνα.
  • Ψήσε για 25 λεπτά ή έως ότου τα κολοκύθια γίνουν τρυφερά και το πάνω μέρος αρχίσει να μαυρίζει.
  • Πασπάλισε με σχοινόπρασο πριν το σερβίρισμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκολατένιο κέικ μόνο με 4 υλικά

Πηγή 

 

κεντρική φώτο: therecipecritic.com/three-cheese-zucchini-gratin/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ