Βίντεο: Πώς να φτιάξεις τα αγαπημένα πασχαλινά μπισκότα της βασίλισσας Ελισάβετ
Υλικά
Για τη βάση του μπισκότου
- 350 γρ. αλεύρι
- 5 γρ. μαγειρική σόδα
- 10 γρ. τζίντζερ
- 5 γρ. κανέλα
- 125 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 175 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 60 γρ. σιρόπι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάνεις διατροφή αλλά το νούμερο στη ζυγαριά δεν αλλάζει; Αυτοί είναι οι λόγοι!
- Για το γλάσο
- 2 ασπράδια αυγού
- 600 γρ. ζάχαρη άχνη
- χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας
Εκτέλεση
Για το μπισκότο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι, με τη μαγερική σόδα και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχει υφή σαν ψίχουλο
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη
- Μόλις ενωθούν όλα, προσθέτουμε το αυγό και το σιρόπι
- Χτυπάμε μαζί μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη
- Ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να έχει πάχος 5mm
- Χρησιμοποιούμε πασχαλινά σχέδια για να τους δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά
- Ψήνουμε μέχρι τα μπισκότα να γίνουν στέρεα και να πάρουν χρυσαφί χρώμα
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ναι, η λίστα για την υπεραγορά παίζει σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας
Για το γλάσο
- Προσθέτουμε το ασπράδι στα 600 γρ. άχνης ζάχαρης και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλό το μείγμα
- Με κορνέ ζαχαροπλαστικής καλύπτουμε την επιφάνεια των μπισκότων, δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα
- Διακοσμούμε