Βίντεο: Πώς να φτιάξεις τα αγαπημένα πασχαλινά μπισκότα της βασίλισσας Ελισάβετ

Υλικά 

Για τη βάση του μπισκότου 

  • 350 γρ. αλεύρι
  • 5 γρ. μαγειρική σόδα
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 5 γρ. κανέλα
  • 125 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 175 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 60 γρ. σιρόπι

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάνεις διατροφή αλλά το νούμερο στη ζυγαριά δεν αλλάζει; Αυτοί είναι οι λόγοι!

 

  • Για το γλάσο
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 600 γρ. ζάχαρη άχνη
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας

 

Εκτέλεση 

Για το μπισκότο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C
  • Αναμειγνύουμε το αλεύρι, με τη μαγερική σόδα και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχει υφή σαν ψίχουλο
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη
  • Μόλις ενωθούν όλα, προσθέτουμε το αυγό και το σιρόπι
  • Χτυπάμε μαζί μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη
  • Ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να έχει πάχος 5mm
  • Χρησιμοποιούμε πασχαλινά σχέδια για να τους δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε
  • Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά
  • Ψήνουμε μέχρι τα μπισκότα να γίνουν στέρεα και να πάρουν χρυσαφί χρώμα
  • Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ναι, η λίστα για την υπεραγορά παίζει σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας

Για το γλάσο

 

  • Προσθέτουμε το ασπράδι στα 600 γρ. άχνης ζάχαρης και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλό το μείγμα
  • Με κορνέ ζαχαροπλαστικής καλύπτουμε την επιφάνεια των μπισκότων, δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα
  • Διακοσμούμε

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ