Βίντεο: Πώς να φτιάξεις τα αγαπημένα πασχαλινά μπισκότα της βασίλισσας Ελισάβετ
Για μέρα δικαιούσαι κι εσύ να νιώσεις σαν βασίλισσα, έστω και αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να μπεις στην κουζίνα
Υλικά
Για τη βάση του μπισκότου
- 350 γρ. αλεύρι
- 5 γρ. μαγειρική σόδα
- 10 γρ. τζίντζερ
- 5 γρ. κανέλα
- 125 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 175 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 60 γρ. σιρόπι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάνεις διατροφή αλλά το νούμερο στη ζυγαριά δεν αλλάζει; Αυτοί είναι οι λόγοι!
- Για το γλάσο
- 2 ασπράδια αυγού
- 600 γρ. ζάχαρη άχνη
- χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας
Εκτέλεση
Για το μπισκότο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι, με τη μαγερική σόδα και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχει υφή σαν ψίχουλο
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη
- Μόλις ενωθούν όλα, προσθέτουμε το αυγό και το σιρόπι
- Χτυπάμε μαζί μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη
- Ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να έχει πάχος 5mm
- Χρησιμοποιούμε πασχαλινά σχέδια για να τους δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά
- Ψήνουμε μέχρι τα μπισκότα να γίνουν στέρεα και να πάρουν χρυσαφί χρώμα
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ναι, η λίστα για την υπεραγορά παίζει σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας
Για το γλάσο
- Προσθέτουμε το ασπράδι στα 600 γρ. άχνης ζάχαρης και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλό το μείγμα
- Με κορνέ ζαχαροπλαστικής καλύπτουμε την επιφάνεια των μπισκότων, δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα
- Διακοσμούμε