Thumbnail

Βίντεο: Πώς να φτιάξεις τα αγαπημένα πασχαλινά μπισκότα της βασίλισσας Ελισάβετ Βίντεο: Πώς να φτιάξεις τα αγαπημένα πασχαλινά μπισκότα της βασίλισσας Ελισάβετ

Για μέρα δικαιούσαι κι εσύ να νιώσεις σαν βασίλισσα, έστω και αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να μπεις στην κουζίνα
Τη συνταγή έδωσε στη δημοσιότητα στο παρελθόν ο ίδιος ο προσωπικός chef της βασίλισσας Ελισάβετ, αν και η αλήθεια θα προτιμούσαμε να τον είχαμε κι εμείς στη δική μας κουζίνα για να τα φτιάξει.

Υλικά 

Για τη βάση του μπισκότου 

  • 350 γρ. αλεύρι
  • 5 γρ. μαγειρική σόδα
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 5 γρ. κανέλα
  • 125 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 175 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 60 γρ. σιρόπι

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάνεις διατροφή αλλά το νούμερο στη ζυγαριά δεν αλλάζει; Αυτοί είναι οι λόγοι!

 

  • Για το γλάσο
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 600 γρ. ζάχαρη άχνη
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας

 

Εκτέλεση 

Για το μπισκότο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C
  • Αναμειγνύουμε το αλεύρι, με τη μαγερική σόδα και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχει υφή σαν ψίχουλο
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη
  • Μόλις ενωθούν όλα, προσθέτουμε το αυγό και το σιρόπι
  • Χτυπάμε μαζί μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη
  • Ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να έχει πάχος 5mm
  • Χρησιμοποιούμε πασχαλινά σχέδια για να τους δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε
  • Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά
  • Ψήνουμε μέχρι τα μπισκότα να γίνουν στέρεα και να πάρουν χρυσαφί χρώμα
  • Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ναι, η λίστα για την υπεραγορά παίζει σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας

Για το γλάσο

 

  • Προσθέτουμε το ασπράδι στα 600 γρ. άχνης ζάχαρης και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλό το μείγμα
  • Με κορνέ ζαχαροπλαστικής καλύπτουμε την επιφάνεια των μπισκότων, δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα
  • Διακοσμούμε
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Royal pastry chefs are excited to share their 'Spiced Easter Biscuits' recipe with you to enjoy over the Easter weekend. 🐰🐥 Chefs hats at the ready, let us see your creations by tagging #RoyalBakes! Find the full recipe and method below: Biscuit base: 350g plain flour 5g bicarbonate of soda 10g ground ginger 5g cinnamon 125g unsalted butter 175g light soft brown sugar 1 egg 60g golden syrup Icing: 2 egg whites 600g icing sugar Food colouring of your choice! Biscuit Method: • Preheat the oven to 170 C // 340 F • Mix together the flour, bicarbonate of soda and spices in a bowl • Add the diced butter and mix until a crumb texture • Add the sugar • Once all of the above is combined, add the egg and golden syrup • Mix until a dough is formed • Roll the dough to a thickness of 5mm • Use biscuit cutters or a paper pattern to cut into desired shape • Place the biscuits on a non-stick mat, or parchment paper and bake on the middle shelf for 12-15 minutes • Bake until the biscuits maintain their shape when touched and are golden in colour • Cool completely before icing Icing Method: • Add 1 egg white to 600g of icing sugar and beat until smooth • The icing should pipe smoothly and be able to hold when piped as a line • To cover all the biscuits with icing add extra egg white to thin the mixture • Decorate and enjoy! #Easter #EasterBunny

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

 

Home