Έχεις δοκιμάσει ινδικό φακόριζο με κάρι
Ίσως ό,τι πιο νόστιμο και χορταστικό έχεις δοκιμάσει
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις μους σοκολάτας χωρίς αυγά
Υλικά:
- 1 1/2 φλιτζάνι φακές
- 1/2 κρεμμύδι, λιωμένο
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 2 κουτ. της σούπας κάρι
- 1 κουτ. του γλυκού κόκκινο κάρι
- 1/2 κουτ. του γλυκού κουρκουμάς
- 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού σκόρδο
- 1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ
- 1 φλιτζάνι ντοματοπελτέ
- 1/4 του φλιτζανιού γάλα καρύδας
- 1 φλιτζάνι ρύζι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Light πίτσα με ζύμη από τορτίγια
Εκτέλεση:
- Από βραδύς, σουρώνεις τις φακές σε νερό.
- Την επόμενη ημέρα, βράζεις τις φακές, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, λιώνεις αρχικά το βούτυρο. Προσθέτεις το κρεμμύδι και σοτάρεις σε μέτρια ένταση, μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτεις όλα τα μπαχαρικά και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύεις για 5 λεπτά. Προσθέτεις τον ντοματοπελτέ και το ρύζι. Σοτάρεις για 10 λεπτά σε υψηλή ένταση.
- Προσθέτεις τις φακές, αναμειγνύεις και σκεπάζεις με το καπάκι για 10 ακόμη λεπτά σε μέτρια ένταση.
- Μοιράζεις σε πιάτα με βασιλικό και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάφιν με φακές
κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/ospria/syntagi-gia-indiko-fakorizo-me-kari/1148328/