Thumbnail

Ετοιμάσου να βιώσεις την απόλυτη taco εμπειρία Ετοιμάσου να βιώσεις την απόλυτη taco εμπειρία

Στα Pralina Experience, κάθε μέρα, είναι μέρα taco, πόσω μάλλον σήμερα, αφού η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια μέρα taco
Δεν μπορεί, τις τελευταίες μέρες και το δικό σου Instagram feed θα έχει γεμίσει με φωτογραφίες των πιο λαχταριστών πιάτων taco, αφού γνωστοί food bloggers του νησιού βάλθηκαν να μας ξετρελάνουν, απογειώνοντας τον όρο food porn. Tώρα, μπορείς να γίνεις κι εσύ μέρος του #TheTacoExperience, αρκεί να επισκεφθείς τα αγαπημένα Pralina Experience.

Όλοι ξέρουμε τι είναι τα tacos και πιθανότατα θα τα έχεις γευτεί αμέτρητες φορές, έστω και αν δεν έχεις πατήσει ποτέ το πόδι σου στο Μεξικό. Το παραδοσιακό πιάτο της χώρας, φτιαγμένο από τορτίγια διπλωμένη ή γυρισμένη σε μορφή πίτας.Τα tacos μπορούν να φτιαχτούν με ποικίλα υλικά όσον αφορά τη γέμισή τους, όπως χοιρινό, κοτόπουλο, θαλασσινά, λαχανικά, τυρί και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σου. Το "savoir vivre" των tacos  "απαιτεί" χέρια και όχι μαχαιροπίρουνα, ενώ για "επιβράβευση" είναι γαρνιρισμένα με διάφορα υλικά (σάλτσα, κόλιανδρο, ντομάτες, κρεμμύδια και μαρούλι).

Σύμφωνα με τον καθηγητή Jeffrey M. Pilcher στο Πανεπιστήμιου του Τορόντο και συγγραφέα αρκετών βιβλίων, που έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και τον έχει γνωρίσει καλύτερα μέσα από το φαγητό, τα tacos φαίνεται να έχουν τις ρίζες τους στον 19ο αιώνα, ενώ ως λέξη εντοπίζεται ήδη από τον 18ο σε διάφορα ορυχεία του Μεξικού. Μάλιστα, τα πρώτα tacos που δημιουργήθηκαν ονομάζονταν «tacos de minero», δηλαδή tacos του μεταλλωρύχου.

tacos

Στα πρώτα χρόνια της ύπαρξής τους οι taquerías διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη διάδοση και καθιέρωσή τους, αφού βρίσκονταν σχεδόν σε κάθε γειτονιά, πωλώντας tacos κυρίως στην εργατική τάξη. Στις αρχές του 1900, μετανάστες από το Μεξικό "πήραν" μαζί τους στις Ηνωμένες Πολιτείες το άγνωστο μέχρι τότε φαγητό, που ήταν αποκλειστικά διαθέσιμο ως street food. Μόνο που δεν συγκρινόταν με τα αυθεντικά τους είδους, καθώς στις ΗΠΑ δεν υπήρχαν οι ίδιες πρώτες ύλες με το Μεξικό. 

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί στα Pralina Experience, το απόλυτο place to be για όλες τις ώρες της ημέρας. Εκεί ξέρεις εκ των προτέρων πως το φαγητό είναι value for money, φτιαγμένο με πρώτης τάξεως υλικά, αλλά κυρίως με αγάπη και μεράκι, με έμφαση στη διεθνή κουζίνα. Αυτό άλλωστε το πιστοποιεί και η υποψηφιότητά τους στα Time Out Eating Awards, στην κατηγορία διεθνής κουζίνα. Σε ένα σαφώς πιο εκλεπτυσμένο και καλαίσθητο περιβάλλον απ' αυτό των γραφικών taquerías, τα Pralina Experience γιορτάζουν την ημέρα του taco, μ' ένα πιάτο που αποτελεί μέρος της διεθνούς κουζίνας. Όλα τα tacos φτιάχνονται στη στιγμή, για να διασφαλιστεί η φρεσκάδα και συνάμα να ανταποκρίνονται στην κορυφαία ποιότητα. Σερβίρονται με τραγανή πίτα και οι επιλογές είναι: 

Vegan: Κινόα, παντζάρι, ντρέσιγκ από μηλόξυδο 

Χοιρινό: Σιγοψημένο χοιρινό, μελιτζάνα με μίσο

Γαρίδες: Γαρίδες, γλυκοκαυτερή σάλτσα τσίλι, γουακαμόλε

Τόνος: Τόνος ταρτάρ, σόγια, γουακαμόλε 

tacos

Γνωρίζοντας την ποιότητα των πρώτων υλών και την αρτιότητα των τεχνικών που ακολουθούν οι σεφ του, οι food bloggers αποδέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση να εξερευνήσουν τις γεύσεις των tacos που είναι διαθέσιμες στο μενού, αλλά και καινούργιων, που ακόμη να κάνουν την εμφάνισή τους. Οι απαιτητικοί food bloggers δοκίμασαν τις νέες γεύσεις, ψήφισαν, μοιράστηκαν την άποψή τους και αυτές που τους κέρδισαν, θα προστεθούν στο χειμερινό μενού των Pralina Experience. Εννοείται πως δεν έχασαν την ευκαιρία να μοιραστούν αυτή τη μοναδική #TacoMeAwayExperience με τους followers τους μέσω των Instagram accounts τους. Ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος και ολοφάνερος, αφού ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό taco, φτιαγμένο με περισσή μαεστρία, φαντασία και άριστα δεμένα μεταξύ τους υλικά; Οι food bloggers πάντως όχι...Το ίδιο κι εμείς! Εσύ; 

tacos

 

 

 

 

 

 

Home