Thumbnail

Φέτος δεν θα σου σπάσει ούτε ένα αυγό Φέτος δεν θα σου σπάσει ούτε ένα αυγό

Συμβουλές για να μην σου σπάσουν στο βράσιμο τα πασχαλινά σου αυγά
Όταν βράζεις αυγά για το Πάσχα, θέλεις να έχουν βράσει καλά, αλλά να μην σπάσουν. Επειδή όμως θα ετοιμάσεις πολλά μαζί, συχνά τσουγκρίζουν μεταξύ τους στην κατσαρόλα και τελικά έχεις πολύ λιγότερα αυγά για βάψιμο από αυτά που υπολόγισες.

Πιο κάτω σου παρουσιάζουμε μερικά tips για να έχεις λιγότερες… «απώλειες» φέτος: 

Πανέρι για λαχανικά στον ατμό

Στρώσε σε αυτό τα αυγά και άφησε στον ατμό να ψηθούν για 20′ λεπτά. Με την τεχνική του ατμού θα σιγουρέψεις ότι τα αυγά δεν θα σπάσουν, αφού θα παραμείνουν ακίνητα και έξω από το νερό.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαστιχωτό πασχαλινό τσουρέκι

 

αυγα

pexels.com/photo/brown-painted-eggs-on-a-watercolor-palette-6487220/

 

Σε φόρμα για muffin

Μια ακόμη έξυπνη ιδέα είναι να βάλεις τα αυγά σε ταψάκι για muffin, ένα σε κάθε ατομική θήκη και στο φούρνο στους 170oC για περίπου 30′ λεπτά. Θα ψηθούν τέλεια και σίγουρα δεν θα σπάσουν!

Παραδοσιακά στην κατσαρόλα 

Πάρε μια παλιά πετσέτα που δεν χρησιμοποιείς και στρώσε στον πάτο της κατσαρόλας. Βάλε τα αυγά πάνω στην πετσέτα και στη συνέχεια σκέπασε με το νερό της βαφής. Η πετσέτα θα  λειτουργεί ως αντιολισθητικό πατάκι, συγκρατώντας τα αυγά στη θέση τους, ώστε να μην τσουγκρίσουν μεταξύ τους μέχρι να βάψουν.

 

Πηγή

 

κεντρική φώτο: pexels.com/photo/white-rabbit-figurine-on-white-and-pink-floral-textile-3979241/

Home