Γαλλικές tartines: Εύκολη καλοκαιρινή συνταγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαργαρίτα με καρύδα: H συνταγή για το cocktail καλοκαιριού

 

Υλικά: 

  •  8 φέτες μαύρο ψωμί
  • 2 κόκκινες πιπεριές τύπου Φλωρίνης
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  •  3 κ.σ. ελαιόλαδο
  •  1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 αγγουράκια
  •  50 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει πώς να φτιάξεις κρέπες από σπανάκι με ψητά λαχανικά

 

Εκτέλεση:

  • Πλένεις τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στο γκριλ. Αφήνεις να μαυρίσουν απέξω γυρνώντας τες τακτικά μέχρι να τσουρουφλιστούν από όλες τις πλευρές, περίπου 20 λεπτά. 
  • Τις κλείνεις ερμητικά σε ένα τάπερ ή σε μια πλαστική σακούλα. Αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστούν, τις ξεφλουδίζεις και αφαιρείς τα σπόρια. 
  • Κόβεις  τη σάρκα τους σε φέτες. Καρυκεύεις με το βαλσαμικό ξίδι, ελαιόλαδο και τη σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες. Αφήνεις να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβεις τα αγγουράκια σε πολύ λεπτές φέτες. 
  • Μοιράζεις τις πιπεριές σε 4 φέτες ψωμί, σκεπάζεις με τις φλοίδες παρμεζάνας και στις άλλες 4 φέτες ψωμί βάζεις μια στρώση από ροδέλες αγγουριού. 
  • Σερβίρεις τις tartines ανά δύο, μία κόκκινη και μία πράσινη.
     

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα πέστο

 

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ