Thumbnail

H Αργυρώ Μπαρμπαρίογυ σού δίνει την τέλεια συνταγή για Cheesecake με μελομακάρονα H Αργυρώ Μπαρμπαρίογυ σού δίνει την τέλεια συνταγή για Cheesecake με μελομακάρονα

Αν – λέμε αν- έχουν περισσέψει μελομακάρονα, τώρα ξέρεις τι να τα κάνεις.
Εύκολη και γρήγορη συνταγή, για να αξιοποιήσουμε τα μελομακάρονα που ίσως να σου έχουν περίσσεψαν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν θα το πιστέψεις αλλά αυτή η μακαρονάδα είναι vegan

 

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 25 μελομακάρονα περιπου (ανάλογα με το μέγεθος τους αρκετά για να καλύψουμε τη βάση και τα πλαϊνά μιας φόρμας 20 εκατ.)
  • 4 κ.σ μαλακό βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)

     

Για την κρέμα cheesecake:

  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά πολύ κρύα)
  • 4 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 300 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο (ξύσμα μόνο)
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • Για τη σάλτσα βύσσινο: 
  • 1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο 400 γραμ.
  • 1½ κ.σ. κορν φλάουρ

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόστιμα ατομικά τυρόψωμα

Εκτέλεση:

  • Αλέθεις τα μελομακάρονα ή τα τρίβεις με τα χέρια σε ένα μπολ, μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. 
  • Προσθέτεις το μαλακό βούτυρο και ψιχουλιάζεις το μείγμα. 
  • Σε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ., με αποσπώμενη βάση, στρώνεις τα θρυμματισμένα μελομακάρονα. Τα πιέζεις καλά, με την ανάποδη του κουταλιού, να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
  • Βάζεις τη φόρμα για 10 λεπτά στην κατάψυξη. Εναλλακτικά χρησιμοποιείς ταψάκι 20 εκατοστών.
  • Στο μεταξύ, χτυπάς την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει παχύρευστη, και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά χτύπημα.
  • Σε ένα μπολ βάζεις το τυρί κρέμα, προσθέτεις την άχνη, το ξύσμα και τη βανίλια. Απαλά ανακατεύεις τα υλικά με κουτάλι.
  • Τα ρίχνεις στην παχύρευστη κρέμα και τα χτυπάς σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για λίγα δεύτερα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια λεία και απαλή κρέμα, με βελούδινη υφή.
  • Αδειάζεις την κρέμα για τη συνταγή cheesecake, πάνω στη βάση με τα μελομακάρονα.
  • Ισιώνεις την επιφάνεια της, και τοποθετείς τη φόρμα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα για το ευκολο cheesecake.

Για την σάλτσα βύσσινο: 

  • Στραγγίζεις καλά την κονσέρβα σε ένα λεπτό σουρωτήρι.
  • Το χυμό, τον βάζεις σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι και προσθέτεις το κορν φλάουρ.
  • Ανακατεύεις συνέχεια, για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με σύρμα, και  αφήνεις να δέσει η σάλτσα και να πυκνώσει.
  • Αποσύρεις από τη φωτιά, κι αφήνεις να καταλαγιάσει ο βρασμός.
  • Προσθέτεις τα καλά στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύεις.
  • Αφήνεις τη σάλτσα βύσσινο να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Την απλώνεις στο παγωμένο τσιζκέικ.

 

Πηγή 

Home