H Αργυρώ Μπαρμπαρίογυ σού δίνει την τέλεια συνταγή για Cheesecake με μελομακάρονα
Αν – λέμε αν- έχουν περισσέψει μελομακάρονα, τώρα ξέρεις τι να τα κάνεις.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν θα το πιστέψεις αλλά αυτή η μακαρονάδα είναι vegan
Υλικά:
Για τη βάση:
- 25 μελομακάρονα περιπου (ανάλογα με το μέγεθος τους αρκετά για να καλύψουμε τη βάση και τα πλαϊνά μιας φόρμας 20 εκατ.)
- 4 κ.σ μαλακό βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
Για την κρέμα cheesecake:
- 250 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά πολύ κρύα)
- 4 κ.σ ζάχαρη άχνη
- 300 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο (ξύσμα μόνο)
- 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
- Για τη σάλτσα βύσσινο:
- 1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο 400 γραμ.
- 1½ κ.σ. κορν φλάουρ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόστιμα ατομικά τυρόψωμα
Εκτέλεση:
- Αλέθεις τα μελομακάρονα ή τα τρίβεις με τα χέρια σε ένα μπολ, μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
- Προσθέτεις το μαλακό βούτυρο και ψιχουλιάζεις το μείγμα.
- Σε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ., με αποσπώμενη βάση, στρώνεις τα θρυμματισμένα μελομακάρονα. Τα πιέζεις καλά, με την ανάποδη του κουταλιού, να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
- Βάζεις τη φόρμα για 10 λεπτά στην κατάψυξη. Εναλλακτικά χρησιμοποιείς ταψάκι 20 εκατοστών.
- Στο μεταξύ, χτυπάς την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει παχύρευστη, και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά χτύπημα.
- Σε ένα μπολ βάζεις το τυρί κρέμα, προσθέτεις την άχνη, το ξύσμα και τη βανίλια. Απαλά ανακατεύεις τα υλικά με κουτάλι.
- Τα ρίχνεις στην παχύρευστη κρέμα και τα χτυπάς σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για λίγα δεύτερα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια λεία και απαλή κρέμα, με βελούδινη υφή.
- Αδειάζεις την κρέμα για τη συνταγή cheesecake, πάνω στη βάση με τα μελομακάρονα.
- Ισιώνεις την επιφάνεια της, και τοποθετείς τη φόρμα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα για το ευκολο cheesecake.
Για την σάλτσα βύσσινο:
- Στραγγίζεις καλά την κονσέρβα σε ένα λεπτό σουρωτήρι.
- Το χυμό, τον βάζεις σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι και προσθέτεις το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύεις συνέχεια, για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με σύρμα, και αφήνεις να δέσει η σάλτσα και να πυκνώσει.
- Αποσύρεις από τη φωτιά, κι αφήνεις να καταλαγιάσει ο βρασμός.
- Προσθέτεις τα καλά στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύεις.
- Αφήνεις τη σάλτσα βύσσινο να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Την απλώνεις στο παγωμένο τσιζκέικ.