Χωριάτικη με κανταΐφι

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φαρφάλες ολικής στο φούρνο

 

Υλικά

  • 1 συσκευασία κανταΐφι
  • 3 ντομάτες κομμένες όπως στη χωριάτικη
  • 3 κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη
  • 3 πιπεριές κομμένες όπως στη χωριάτικη
  • 1 φλιτζ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. κάππαρη
  • 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεμιστά με κινόα

 

Εκτέλεση

  • Φτιάχνεις μια χωριάτικη σαλάτα, την αλατοπιπερώνεις και τη μαρινάρεις με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Λαδώνεις ένα μέτριο ταψάκι και απλώνεις το μισό φύλλο κανταΐφι, αφού το αφρατέψεις καλά, ανοίγοντάς το με τα δάχτυλά σου. Το λαδώνεις.
  • Απλώνεις τη χωριάτικη σε όλη την επιφάνεια του κανταϊφιού. Σκεπάζεις με το υπόλοιπο φύλλο, καλά “ξασμένο” για να αφρατέψει, και το λαδώνεις γενναιόδωρα.
  • Ψήνεις στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο για 45′ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά το κανταΐφι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού δίνει την απόλυτη συνταγή για αντιοξειδωτική σαλάτα

 

Πηγή 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ