ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φαρφάλες ολικής στο φούρνο
Υλικά
- 1 συσκευασία κανταΐφι
- 3 ντομάτες κομμένες όπως στη χωριάτικη
- 3 κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη
- 3 πιπεριές κομμένες όπως στη χωριάτικη
- 1 φλιτζ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γλ. κάππαρη
- 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεμιστά με κινόα
Εκτέλεση
- Φτιάχνεις μια χωριάτικη σαλάτα, την αλατοπιπερώνεις και τη μαρινάρεις με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Λαδώνεις ένα μέτριο ταψάκι και απλώνεις το μισό φύλλο κανταΐφι, αφού το αφρατέψεις καλά, ανοίγοντάς το με τα δάχτυλά σου. Το λαδώνεις.
- Απλώνεις τη χωριάτικη σε όλη την επιφάνεια του κανταϊφιού. Σκεπάζεις με το υπόλοιπο φύλλο, καλά “ξασμένο” για να αφρατέψει, και το λαδώνεις γενναιόδωρα.
- Ψήνεις στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο για 45′ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά το κανταΐφι.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού δίνει την απόλυτη συνταγή για αντιοξειδωτική σαλάτα