Χριστουγεννιάτικο δέντρο από σφολιάτα και πραλίνα
Το καλύτερο; Φτιάχνεται μόνο με δύο υλικά
Υλικά:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 3-4 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
- 1 αυγό για την επάλειψη
- Λίγες σταγόνες νερό
Εκτέλεση:
- Στρώνεις σε ένα ορθογώνιο ταψί μια λαδόκολλα και τοποθετείς τα φύλλα σφολιάτας.
- Κόβεις τις σφολιάτες σε τριγωνικό σχήμα και με το φύλλο που αφαιρείς δημιουργείς στην κάτω πλευρά τον κορμό. Κρατάς στην άκρη το ένα φύλλο.
- Απλώνεις την πραλίνα στο φύλλο που είναι επάνω στην λαδόκολλα. Σκεπάζεις με το δεύτερο.
- Χαράσσεις οριζόντιες λωρίδες ξεκινώντας από την μέση προς τα έξω.
- Φροντίζεις ώστε οι λωρίδες να έχουν 1 εκ. απόσταση η μια από την άλλη και να μην φτάνουν στο κέντρο του δέντρου.
- Αραιώνεις το αυγό με λίγες σταγόνες νερό και με ένα πινέλο το απλώνεις πάνω στην σφολιάτα.
- Στριφογυρίζεις την κάθε λωρίδα 2-3 φορές τις κάτω που είναι πιο μεγάλες, μια φορά όσο ανεβαίνεις.
- Ψήνεις στους 180C για 20 λεπτά.
κεντρική φώτο: cookingwithtatana.com/blog/christmas-tree