Η Carla Bruni σού δίνει την αυθεντική ιταλική συνταγή για πέννες με βασιλικό
Ένα πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο πιάτο που θα ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά
Υλικά:
- 1 ματσάκι βασιλικός
- 500 γραμμ. Ντοματίνια
- 2 κρεμμύδια
- παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Light Μους Σοκολάτας (με μόνο 131 θερμίδες στη μερίδα)
Εκτέλεση:
- Κόβεις τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια και τον βασιλικό και τα μοιράζεις σε τρία διαφορετικά μπολ.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρεις τα κρεμμύδια. Μόλις ξανθύνουν και μαλακώσουν, προσθέτεις τα ντοματίνια, ανακατεύεις και ρίχνεις τον βασλικό.
- Αφήνεις τα υλικά να μαγειρευτούν. Δοκιμάζεις την σάλτσα, αν σου φαίνεται κάπως όξινη, προσθέτεις και καστανή ζάχαρη. Περιμένεις μέχρι να καραμελώσουν τα ντοματίνια.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις τις πέννες. Δύο λεπτά πριν από τον χρόνο παρασκευής που αναφέρει η συσκευασία, αφαιρείς τις πέννες από την κατσαρόλα και τις στραγγίζεις. Τις ξαναρίχνεις στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο και περιχύνεις με την σάλτσα. Ανακατεύεις καλά, προσθέτεις τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο βασιλικό
κεντρική φώτο: Instagram