Light πατατάκια φούρνου με πάπρικα – Δεν έχεις δοκιμάσει ωραιότερα!

Υλικά: 

  • 3 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα τους
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι χονδρό
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (σε μπουκαλάκι για spray)

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού που θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου


Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, καθαρίζεις καλά τις πατάτες και προθερμαίνεις το φούρνο στους 190° C.
  • Κόβεις τις πατάτες με τη φλούδα τους σε πάρα πολύ ψιλές φέτες. Απλώνεις καλά τις πατάτες στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τις ψεκάζεις με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζεις πολύ καλά με την πάπρικα και το αλάτι.
  • Ψήνεις τα πατατάκια στην πάνω σχάρα του φούρνου για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βγάζεις το ταψί από τη φωτιά κι αφήνεις τα πατατάκια να κρυώσουν.
     

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπουκίτσες brownies με ρευστή σοκολάτα

 

Πηγή 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ