Το πιο σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού που θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου
Εύκολο και γρήγορο, σαν πορτοκαλόπιτα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπουκίτσες brownies με ρευστή σοκολάτα
Υλικά:
- 4 μεγάλα αυγά
- 300 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο
- 150 ml χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σιρόπι:
- 500ml χυμό πορτοκάλι
- 400ml νερό
- 3 φέτες λεμονιού
- 3 φέτες πορτοκαλιού
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τα αυγά και χτυπάς με το μίξερ. Ρίχνεις τη ζάχαρη και συνεχίζεις να χτυπάς.
- Ρίχνεις λίγο λίγο το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και εναλλάξ τον χυμό πορτοκάλι ενώ συνεχίζεις να χτυπάς.
- Τέλος, ρίχνεις το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύεις καλά με μια μαρίζ.
- Παίρνεις ένα ταψί 28-29 εκ. βουτυρωμένο και ρίχνεις το μείγμα του κέικ.
- Το βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στον αέρα ή στις αντιστάσεις για 50 λεπτά – 1 ώρα.
Για το σιρόπι:
- Ρίχνεις τον χυμό, το νερό, το ξύλο κανέλας, τη ζάχαρη και τις φέτες σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
- Το αφήνεις να βράσει για 5 λεπτά.
- Με μια οδοντογλυφίδα κάνεις τρύπες στο κέικ και περιχύνεις με το σιρόπι.
- Το αφήνεις να κρυώσει και στη συνέχεια κόβεις και σερβίρεις.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα
κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/nsTu5pzb84M