Thumbnail

Το πιο σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού που θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου Το πιο σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού που θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου

Εύκολο και γρήγορο, σαν πορτοκαλόπιτα
Είναι αφράτο, μαλακό, λαχταριστό και ό,τι πρέπει να τις απογευματινές λιγούρες παρέα με μια κούπα ζεστό καφέ. Το αποτέλεσμα είναι μούρλια και θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπουκίτσες brownies με ρευστή σοκολάτα

 

Υλικά: 

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο
  • 150 ml χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

  • 500ml χυμό πορτοκάλι
  • 400ml νερό
  • 3 φέτες λεμονιού
  • 3 φέτες πορτοκαλιού
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση: 

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τα αυγά και χτυπάς με το μίξερ. Ρίχνεις τη ζάχαρη και συνεχίζεις να χτυπάς.
  • Ρίχνεις λίγο λίγο το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και εναλλάξ τον χυμό πορτοκάλι ενώ συνεχίζεις να χτυπάς.
  • Τέλος, ρίχνεις το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύεις καλά με μια μαρίζ.
  • Παίρνεις ένα ταψί 28-29 εκ. βουτυρωμένο και ρίχνεις το μείγμα του κέικ.
  • Το βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στον αέρα ή στις αντιστάσεις για 50 λεπτά – 1 ώρα.

Για το σιρόπι:

  • Ρίχνεις τον χυμό, το νερό, το ξύλο κανέλας, τη ζάχαρη και τις φέτες σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
  • Το αφήνεις να βράσει για 5 λεπτά.
  • Με μια οδοντογλυφίδα κάνεις τρύπες στο κέικ και περιχύνεις με το σιρόπι.
  • Το αφήνεις να κρυώσει και στη συνέχεια κόβεις και σερβίρεις.  

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα

 

Πηγή 

 

κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/nsTu5pzb84M

Home