ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα
Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο
- 1/4 του φλιτζανιού ηλιέλαιο
- 120 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 3/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 2 μεγάλα αβγά
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 24 σοκολατάκια γάλακτος
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γλυκιά πίτα με κεράσια
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα ταψί για mini muffin 24 θέσεων.
- Ζέστανε νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακάτεψε σε ένα μπολ το βούτυρο με την κουβερτούρα, το ηλιέλαιο και το κακάο.
- Τοποθέτησε το μπολ πάνω στο κατσαρολάκι με το νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να γίνει το μείγμα λείο.
- Αφαίρεσε το μπολ από το κατσαρολάκι και ανακάτεψε την ζάχαρη και την μαύρη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν.
- Πρόσθεσε και τα αυγά ένα-ένα και έπειτα την βανίλια, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Ρίξε και το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και ανακάτεψε μέχρι να ενοποιηθεί ο χυλός.
- Μοίρασε το μείγμα στις θέσεις του ταψιού, χωρίς να γεμίζουν εντελώς.
- Πίεσε στο κέντρο κάθε θέσης ένα σοκολατάκι και ψήσε για περίπου 18 λεπτά.
- Άφησε τα brownies να κρυώσουν για 15 λεπτά στο ταψί και έπειτα ξεφόρμαρέ τα προσεκτικά για να μην σπάσουν.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κινέζικο stir fry κοτόπουλο με λαχανικά
κεντρική φώτο: pexels.com/photo/close-up-photo-of-stacked-brownies-on-chopping-board-2067396/