ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις μους σοκολάτας χωρίς αυγά
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι μαγειρεμένες κόκκινες φακές
- 3/4 του φλιτζανιού μπανάνα, λιωμένη
- 1/4 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 αβγό
- 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κουτ. της σούπας βανίλια
- 2/3 του φλιτζανιού βρώμη
- 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. της σούπας κανέλα
- 1 κουτ. της σούπας μαγειρική σόδα
- 1/2 του φλιτζανιού νιφάδες σοκολάτας
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μακαρονάδα με ντοματίνια και ξινομυζήθρα
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμάνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
- Μεταφέρεις τις μαγειρεμένες φακές σε ένα πολυμήχανημα και αρχίζεις να τις χτυπάς, μέχρι να δημιουργηθεί ένας πολτός.
- Σταματάς για λίγο και προσθέτεις τα αβγά, την μπανάνα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζεις να ανακατεύεις.
- Προσθέτεις τη βρώμη, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα. Συνεχίζεις να ανακατεύεις.
- Τέλος, προσθέτεις τις νιφάδες σοκολάτας και ομογενοποιείς το μείγμα σου.
- Βουτυρώνεις απαλά τις φόρμες για μάφιν και μοιράζεις ομοιόμορφα το μείγμα σου.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 18 – 20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να αποκτήσουν ροδαλό χρώμα.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολη συνταγή για σπιτικά μπιφτέκια