Thumbnail

Mighty Kitchen: Πρώτο βραβείο για την κυπριακή start-up εταιρεία φαγητού στο Λονδίνο Mighty Kitchen: Πρώτο βραβείο για την κυπριακή start-up εταιρεία φαγητού στο Λονδίνο

Ο διαγωνισμό Big Business Break διεξήχθη για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Φαγητού - IFE
Η Mighty Kitchen, η καινοτόμος start-up τεχνολογίας τροφίμων, κερδίζει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Big Business Break που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Φαγητού - IFE.

Ο διαγωνισμός σε στυλ Dragon's Den είδε 4 φιναλίστ να ανταγωνίζονται σε μια ζωντανή παρουσίαση, 5 μόλις λεπτών, μπροστά από μια αξιόλογη ομάδα κριτών κατά τη διάρκεια της International Food Expo 2023, για μια ευκαιρία να κερδίσουν έως και ₤500.000 σε επιχειρηματική επένδυση από τον παγκόσμιο κολοσσό στον τομέα των τροφίμων, τη Surya Foods.

 

Η The Mighty Kitchen λάνσαρε φέτος τα προϊόντα της στο Ηνωμένο Βασίλειο,  κατά τη διάρκεια της καμπάνιας Veganuary 2023. Τα προϊόντα Mighty είναι πλέον διαθέσιμα προς πώληση σε κορυφαίους διανομείς κεμπάπ και σε μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων. Σήμερα, τα προϊόντα της εταιρείας είναι διαθέσιμα σε περισσότερα από 500 σημεία πώλησης στην Κύπρο, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κατάλογος της Mighty Kitchen περιλαμβάνει προϊόντα φυτικού εναλλακτικού κρέατος κοτόπουλου, με βάση την πρωτεΐνη από αρακά και σιτάρι σε μεσογειακές γεύσεις.

7

Ο Γιώργος Βου, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας δήλωσε: «Η νίκη αυτή είναι μια μεγάλη διάκριση για εμάς. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, οπότε ακόμα και όταν περάσαμε στην τελική τετράδα, δελεαστήκαμε να αρκεστούμε μόνο σε αυτό. Είμαστε κατενθουσιασμένοι με τη νίκη μας καθώς ανοίγονται για εμάς πολλές ευκαιρίες. Η αναγνώριση από διακεκριμένους ηγέτες της αγοράς, όπως ο Harry Dulai - Διευθύνων Σύμβουλος της Surya Foods, η Noor Ali - Επικεφαλής της World Foods των υπεραγορών ASDA και ο David Jago, της εταιρείας Mintel, μας τιμά. Είναι μια τεράστια επιβράβευση για όλη την ομάδα που εργάστηκε σκληρά για να φέρει το brand της Mighty και τα προϊόντα μας σε αυτό το επίπεδο.  Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Surya Foods και να πορευτούμε μαζί».

Η Διευθύντρια Εκδηλώσεων της IFE, Philippa Christer, δήλωσε: «Ήταν απίστευτα δύσκολο για εμάς μέχρι να καταλήξουμε στην τελική τετράδα ανάμεσα στις τόσες συμμετοχές, αλλά είμαστε περήφανοι για τους 4 φιναλίστ!».

7

Ο Harry Dulai, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Surya Foods που συνίδρυσε τον διαγωνισμό μας είπε: «Μας εντυπωσίασε πραγματικά το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών. Αναζητάμε συνεχώς, ιδιαίτερα νέα προϊόντα για να προσθέσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας καθώς και νέα brand για να συνεργαστούμε. Αυτό ενέπνευσε τη συνεργασία μας με το IFE».

«Η IFE είναι ο ιδανικός συνεργάτης για να μας φέρει σε επαφή με νέα ταλέντα, είναι κυριολεκτικά η διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία σε νέες εταιρείες να τολμήσουν και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο του FMCG, οπότε είναι πραγματικά φανταστικό να έχουμε λάβει μια τόσο ενθουσιώδη ανταπόκριση την πρώτη  χρονιά της παρουσίας μας στη διοργάνωση».

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που έχουμε αυτή την ευκαιρία να συνεργαστούμε με την The Mighty Kitchen και να συνεισφέρουμε στην επέκτασή της στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι πραγματικά ένα καινοτόμο προϊόν φυτικής προέλευσης, αλλά με την πιο γνήσια υφή κοτόπουλου που έχω συναντήσει μέχρι τώρα στην αγορά. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η συνεργασία μας».

Η κορυφαία σε ό,τι αφορά την Παγκόσμια Κουζίνα Noor Ali πρόσθεσε: «Η πρόκλησή μας έγκειται στο πώς θα μπορέσουμε  να στηρίξουμε μια υφιστάμενη επιχείρηση και ιδέα και να την πάμε στο επόμενο επίπεδο. Όλες οι συμμετοχές ήταν καταπληκτικές και τα προϊόντα ήταν εξίσου  εκπληκτικά, ο ενθουσιασμός δε από τους επιχειρηματίες ήταν πραγματικά υπέροχος».

«Η αγορά των φυτικών υποκατάστατων ζωικών προϊόντων, είναι μια δύσκολη αγορά και ταυτόχρονα είναι μια αγορά που πραγματικά πετάει αυτή τη στιγμή: όλοι ενδιαφέρονται για αυτήν. Ανυπομονώ να υποστηρίξω την The Mighty Kitchen και να καθοδηγήσω την ομάδα της σε αυτό το ταξίδι.»

 

Λίγα λόγια για την εταιρεία 

Ιδρυθείσα το 2019 στην Λάρνακα της Κύπρου, η The Mighty Kitchen επαναπροσδιορίζει την αγορά των εναλλακτικών προϊόντων κρέατος μέσω χημείας συστατικών και  ανάλυσης δεδομένων, για να παράγει εύγευστα και πλούσια σε υφή εναλλακτικά προϊόντα κοτόπουλου με βάση φυτικά υλικά καθώς και άλλα είδη κρέατος και συστατικά. Η ομάδα της The Mighty Kitchen είναι ένα μείγμα επιστημόνων τροφίμων, μηχανικών και επιτυχημένων επιχειρηματιών.

Η The Mighty Kitchen στοχεύει να εξελίξει την κουλτούρα του φαγητού παντρεύοντας παραδοσιακές γεύσεις με νέες διατροφικές επιλογές, οι οποίες θα έχουν θετική επίδραση στο περιβάλλον, στην υγεία των ανθρώπων και την ευημερία των ζώων παγκοσμίως.  Η μεσογειακή γκάμα προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει φιλετάκια, γύρο και κεφτεδάκια φυτικού “κοτόπουλου”, καθώς και παναρισμένα nuggets και tenders.  

Σχετικά με τη Surya Foods: Η Surya Foods βρίσκεται πίσω από πολλά από τα κορυφαία brands του Ηνωμένου Βασιλείου και κατέχει ηγετική θέση στην αγορά με το ρύζι Laila Basmati(#1 brand ξηρού ρυζιού), το Mai Thai (#1 ρυζιού Jasmine) και την Thai Dragon  (#1 brand  σάλτσα sriracha).

Σχετικά με τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων - IFE: Η IFE είναι η κορυφαία εμπορική έκθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο για επαγγελματίες τροφίμων και ποτών προσελκύοντας περισσότερους από 25 χιλιάδες επισκέπτες. Φέτος, Φέτος, από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου, πάνω από 1.500 καινοτόμοι, παγκόσμιοι και προηγμένοι κατασκευαστές τροφίμων και ποτών παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο ExCeL στο Λονδίνο. Η IFE θα επιστρέψει το  2024, από τις 25 έως τις 27 Μαρτίου.

 

Η κριτική επιτροπή περιλάμβανε τα παρακάτω μέλη:

Harry Dulai, Διευθύνων Σύμβουλος Surya Foods

Ο επιχειρηματίας Χάρι Ντουλάι είναι επικεφαλής της κριτικής επιτροπής των ειδικών του χώρου. Η Surya Foods είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής τροφίμων παγκοσμίως, καθώς και των κορυφαίων υπεραγορών Tesco, Asda, Sainsbury's και Morrisons. Ο Χάρι πρόσφερε στη νικήτρια εταιρεία ένα σημαντικό προβάδισμα και μια μεγάλης αξίας επένδυση.  

David Jago, κορυφαίος σύμβουλος της εταιρείας Mintel

Ο David Jago κορυφαίος σύμβουλος της εταιρείας Mintel - παγκόσμια εταιρεία έρευνας αγοράς με γραφεία σε όλο τον κόσμο -, μοιράστηκε τις γνώσεις του  σχετικά με τις πιο πρόσφατες τάσεις στα τρόφιμα και τα ποτά. Εμπειρογνώμονας στην καινοτομία, ο David είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να αναγνωρίσει ένα πρωτοποριακό προϊόν και να παρουσιάσει αναλύσεις αγοράς αλλά και να δώσει συστάσεις που θα βοηθήσουν την εξέλιξη νέων εμπορικών σημάτων.

Noor Ali, ειδική στην Παγκόσμια Κουζίνα 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ζωντανά μπροστά στην ειδικό σε τρόφιμα της παγκόσμιας κουζίνας, Noor Ali, και να λάβουν πολύτιμα σχόλια και προτάσεις βελτίωσης και υποστήριξης ώστε να  βοηθήσουν την επιχείρησή τους. Η Noor, η οποία κατείχε ανώτερες διευθυντικές εμπορικές θέσεις τόσο στην Asda όσο και στη Morrisons, έχει μια σημαντική πορεία στο εθνικό λιανικό εμπόριο,  και μοιράστηκε την τεχνογνωσία της με τους νεοεισερχόμενους επιχειρηματίες για να τους βοηθήσει να βρουν τα βήματά τους  στο Βρετανικό τοπίο λιανικής πώλησης.  

Home