Μπουκίτσες brownies με ρευστή σοκολάτα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα

 

Υλικά: 

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο
  • 1/4 του φλιτζανιού ηλιέλαιο
  • 120 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 24 σοκολατάκια γάλακτος

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γλυκιά πίτα με κεράσια

 

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα ταψί για mini muffin 24 θέσεων.
  • Ζέστανε νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακάτεψε σε ένα μπολ το βούτυρο με την κουβερτούρα, το ηλιέλαιο και το κακάο.
  • Τοποθέτησε το μπολ πάνω στο κατσαρολάκι με το νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να γίνει το μείγμα λείο.
  • Αφαίρεσε το μπολ από το κατσαρολάκι και ανακάτεψε την ζάχαρη και την μαύρη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν.
  • Πρόσθεσε και τα αυγά ένα-ένα και έπειτα την βανίλια, ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Ρίξε και το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και ανακάτεψε μέχρι να ενοποιηθεί ο χυλός.
  • Μοίρασε το μείγμα στις θέσεις του ταψιού, χωρίς να γεμίζουν εντελώς.
  • Πίεσε στο κέντρο κάθε θέσης ένα σοκολατάκι και ψήσε για περίπου 18 λεπτά.
  • Άφησε τα brownies να κρυώσουν για 15 λεπτά στο ταψί και έπειτα ξεφόρμαρέ τα προσεκτικά για να μην σπάσουν.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κινέζικο stir fry κοτόπουλο με λαχανικά

 

Πηγή

 

κεντρική φώτο: pexels.com/photo/close-up-photo-of-stacked-brownies-on-chopping-board-2067396/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ