Νόστιμη κολοκυθόσουπα με γιαούρτι

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Vegan noodles με tofu

 

Υλικά: 

  • 2 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 γεμάτες κουτ. της σούπας γιαούρτι 2%
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 2 κουτ. του γλυκού κουρκουμά
  • Μια πρέζα καυτερό πιπέρι καγιέν
  • 850 γρ. κολοκύθα
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • αλάτι και πιπέρι για γεύση

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπισκότα βρώμης με μπανάνα


Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, καθαρίζεις την κολοκύθα σου προσεκτικά, κρατάς τους κολοκυθόσπορους στην άκρη και κόβεις τη σάρκα σε μικρά κυβάκια.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζεις το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο να μαλακώσουν. Ρίξε και την κολοκύθα και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτεις το ζωμό και αφήνεις το μείγμα να πάρει βράση. Χαμηλώνεις και σιγοβράζεις με κλειστό καπάκι για 40 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτεις το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το καυτερό πιπέρι και το γιαούρτι και αλατοπιπερώνεις. Άφησε για 10 λεπτά ακόμη.
  • Με ένα ραβδομπλέντερ, λιώνεις τη σούπα μέχρι να σχηματιστεί μία κρεμώδης υφής. Μοιράζεις σε μπολάκια και απολαμβάνεις!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο και λαχανικά

 

Πηγή 

κεντρική φώτο:https://unsplash.com/photos/w6ftFbPCs9I

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ