O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει πώς να φτιάξεις κρέπες από σπανάκι με ψητά λαχανικά

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αβοκάντο: Το food trend που θα εντάξεις και στο πρωινό σου

 

Υλικά: 
Για τις κρέπες

  • 2 αβγά, μέτρια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκο
  • 220 γρ. γάλα
  • 100 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο, για το τηγάνι

Για τη γέμιση

  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 καρότα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Μύρωνας Στρατής μάς φτιάχνει την μακαρονοσαλάτα της μαμάς του (Βίντεο)

 

Εκτέλεση: 
Για τις κρέπες

  • Βάζεις όλα τα υλικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάς για 3-5 λεπτά μέχρι να έχεις ένα απαλό και λείο μείγμα.
  • Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτεις με μεμβράνη, και βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Ζεσταίνεις ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζεις ½ κ.γ. ηλιέλαιο.
  • Με μια βαθιά κουτάλα ρίχνεις  λίγο από το μείγμα μέχρι να καλυφθεί ελαφρά ο πάτος του τηγανιού. 
  • Ψήνεις για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια, με προσοχή, αναποδογυρίζουμε την κρέπα. Ψήνεις για άλλα 2-3 λεπτά. 
  • Αφαιρείς την κρέπα από το τηγάνι και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα.


Για τη γέμιση

  • Κόβεις τα λαχανικά σε φέτες πάχους 1 εκ. και τα βάζεις σε ένα μπολ.
  • Προσθέτεις το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύεις καλά με μια κουτάλα. 
  • Ζεσταίνεις ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρεις σε δόσεις τα λαχανικά για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και από τις δύο πλευρές. 
  • Μεταφέρεις τα λαχανικά σε ένα μπολ και σοτάρεις την επόμενη δόση. 
  • Ανακατεύεις σε ένα μπολ το γιαούρτι, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. 
  • Απλώνεις  1-2 κ.σ. από το γιαούρτι σε κάθε κρέπα και μοιράζεις τα λαχανικά. 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Vegan παγωτό μπανάνα-φυστικοβούτυρο

 

Πηγή


 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ