Thumbnail

Όταν ξέρεις τι τρως ακόμη και την περίοδο των νηστειών Όταν ξέρεις τι τρως ακόμη και την περίοδο των νηστειών

Ανακάλυψε τους αμέτρητους συνδυασμούς που μπορείς να φτιάξεις με Νηστίσιμα Γρηγορίου!
Το ότι νηστεύεις δε σημαίνει πως πρέπει να στερηθείς κάποιες μικρές απολαύσεις. Προτού βιαστείς να προτάξεις ως επιχείρημα πως αυτό είναι το νόημα της νηστείας, πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι δεν είναι όλοι εγκρατείς και μάλιστα όταν μιλάμε για μικρά παιδιά. Επειδή λοιπόν εγώ νηστεύω, δε συνεπάγεται ότι χρειάζεται να ετοιμάζω άλλο φαϊ για τα καμάρια μου, αφού μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμά μου και μάλιστα αδιαμαρτύρητα.

Της Μαρίας Γεωργίου 

Το να νηστεύεις είναι μια προσωπική επιλογή. Όταν όμως είσαι εσύ που καλείσαι καθημερινά μες στο βαρυφορτωμένο πρόγραμμα να ετοιμάσεις το φαγητό όλης της οικογένειας, δυσανασχετείς όσο και να πεις μερικές φορές όταν χρειάζεται να κάνεις διαφορετικά πιάτα για να ικανοποιήσεις τις διατροφικές συνήθειες όλων των μελών της οικογένειας. Άλλωστε, μια εργαζόμενη μαμά είμαι και όχι υποψήφια στο "Master Chef". 

 Άσε που κι εγώ που νηστεύω, αμαρτία μου εξομολογημένη, μου λείπει μερικές φορές που δεν μπορώ να απολαύσω τις αγαπημένες μου μακαρονάδες, που τις κάνω πάντα πλούσιες σε υλικά και έχω να υπερηφανεύομαι γι΄αυτές. Κάπως έτσι, καταλήγω να τρώω μονίμως μακαρόνια "ορφανά". 

Οπότε, μπορείς να συμμεριστείς τον ενθουσιασμό μου όταν στην τελευταία μου επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, εντόπισα τα νηστίσιμα Αλλαντικά Γρηγορίου. Που δε χρειάζεται καν να συζητήσω για την ποιότητα και τη νοστιμιά τους, καθώς είναι γνωστό πως στα εξειδικευμένα χημικά και μικροβιολογικά εργαστήρια που διαθέτουν, γίνεται αυστηρός ποιοτικός έλεγχος σε όλες τις πρώτες ύλες που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή, καθώς και στα τελικά έτοιμα προϊόντα. Έτσι, διασφαλίζεται η σταθερά υψηλή ποιότητα και η εξαιρετική γεύση των αλλαντικών. Το ότι η ιστορία τους πάει πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στο 1976 , επίσης, μόνο τυχαίο δεν είναι. 

pasta

Αφού λοιπόν προμηθεύτηκα με τα νηστίσιμα Αλλαντικά Γρηγορίου της αρεσκείας μου, το επόμενο βήμα ήταν να ψάξω και να βρω τις συνταγές που θα αναδείκνυαν ακόμη περισσότερο τη γεύση τους. Εννοείται πως τις βρήκα και πάλι χάρη στα Αλλαντικά Γρηγορίου . 

Για σήμερα, λοιπόν, το μενού έχει vegan μακαρονάδα με λουκάνικα λαχανικών  και σπανάκι. Ακολουθεί η συνταγή και το βοηθητικό βίντεο για να φτιάξεις με τη σειρά σου αυτό το λαχταριστό πιάτο 

Υλικά

  • αλάτι
  • λάδι
  • μακαρόνια ολικής άλεσης
  • cashews (κάσιους) 
  • νερό 
  • πιπέρι cayenne
  • χυμός λεμόνι
  • νιφάδες chili
  • πάπρικα
  • λουκάνικα λαχανικών Γρηγορίου
  • baby σπανάκι

Εκτέλεση: 

Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζεις τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύεις για 8 έως 10 λεπτά, ή σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Στραγγίζεις και ξεπλένεις τα ζυμαρικά. Τα επιστρέφεις στην κατσαρόλα. Προσθέτεις στο βραστό νερό τα κάσιους, νερό, αλάτι, πάπρικα, πιπέρι καγιέν και χυμό λεμονιού σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Ανακατεύεις σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά. Εάν διαθέτεις ένα κανονικό μπλέντερ, ανακατεύεις για 4 έως 5 λεπτά και προσθέτεις ένα άγγιγμα περισσότερο νερό, όπως απαιτείται. Προσαρμόζεις τα καρυκεύματα στη γεύση (περισσότερο πιπέρι καγιέν αν θέλεις να γίνει πιο πικάντικο). Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Βάζεις μέσα τα vegan λουκάνικα και μαγειρεύεις μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 3 λεπτά. Αναποδογυρίζεις τα κομμάτια και μαγειρεύεις από την άλλη πλευρά για 2 έως 3 λεπτά. Μετά κατεβάζεις από τη φωτιά. Ρίχνεις τη σάλτσα από το μπλέντερ πάνω στα ζυμαρικά και κατεβάζεις τη θερμοκρασία του ματιού σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτεις τα vegan λουκάνικα μαζί με το λάδι από το τηγάνι. Ανακατεύεις το baby σπανάκι για λίγο μέχρι να μαραθεί, ένα λεπτό ακόμη. Έτοιμο! 

 

Όσο για τις νύχτες που επιστρέφω κουρασμένη στο σπίτι και το μόνο που ακούω είναι ένα παρατεταμένο βουητό "Μαμά, πεινάμε", φτιάχνω στα γρήγορα ένα veggie σάντουιτς. 

 

grigoriou

Δες πώς να το ετοιμάσεις με τη σειρά σου 

Θα χρειαστείς:

  • αγγουράκι
  • πιπεριές
  • μήλο
  • αβοκάντο
  • χούμους
  • μαρούλι
  • κόκκινη πιπεριά
  • κρεμμύδι
  • καρότο
  • κολοκυθόσποροι (αποφλοιωμένοι) 
  • χαμ λαχανικών Γρηγορίου

Εκτέλεση

Απλώνεις ομοιόμορφα το χούμους σε φέτες ψωμιού. Στρώνεις όλα τα συστατικά, ξεκινώντας με το μαρούλι στο κάτω μέρος. Προχωράς, στοιβάζοντας τα υλικά το ένα πάνω στο άλλο, αρχίζοντας με τις κόκκινες πιπεριές και συνεχίζοντας με το κρεμμύδι, το καρότο, το μήλο, το αβοκάντο, το αγγουράκι, τους αποφλοιωμένους κολοκυθόσπορους και το χαμ λαχανικών Γρηγορίου. Κλείνεις το σάντουιτς και απολαμβάνεις. 

 

 Αυτό θα πει να ξέρεις τι τρως! 

 

 

 

Home