Πεντανόστιμο κοτόπουλο με κάρυ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φτιάξε κριτσίνια με γλυκάνισο και σουσάμι

 

Υλικά: 

  • 200 γρ. στήθος κοτόπουλου
  • 100 γρ. κρεμμύδι
  • 100 γρ. κόκκινες πιπεριές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. του γλυκού κάρυ
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κρεατικών
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις μους σοκολάτας χωρίς αυγά 


Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, κόβεις το στήθος σε μικρά κομματάκια.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κοτόπουλο απαλά. Προσθέτεις ένα ποτηράκι με νερό και αφήνεις το κοτόπουλο να απορροφήσει τα υγρά.
  • Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πιπέρι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα υλικά σου.
  • Διαλύεις το κάρυ στο ποτηράκι με το κρασί και σβήνεις με αυτό τα λαχανικά στο τηγάνι.
  • Προσθέτεις το κοτόπουλο, ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, αλατοπιπερώνεις, σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις το φαγάκι σου να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  • Παράλληλα, ετοιμάζεις το μπασμάτι. Ζεσταίνεις το ρύζι σου στην κατσαρόλα και ρίχνεις τον ζωμό.
  • Αναμειγνύεις το ρύζι με το κοτόπουλο και απολαμβάνεις!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ