Πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη και φύλλο

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστό cheesecake αλμυρής καραμέλας

 

Υλικά: 

  • 1 ολόκληρη πορτοκάλι
  • 1/3 φλιτζάνι (80 ml) από το νερό που βράσατε το πορτοκάλι
  • 225 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 80 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κσ μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • 150 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης


Εκτέλεση:

  • Βράζεις το πορτοκάλι σε νερό για 30 λεπτά. Στραγγίζεις και κρατάς στην άκρη 80 ml από το νερό αυτό.
  • Βάζεις τα πορτοκάλια σε μπλέντερ μαζί με τα 80ml νερού που κρατάς και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι αμυγδάλου με το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το υποκατάστατο ζάχαρης. Ρίχνεις μέσα τον πελτέ πορτοκαλιού και ανακατεύεις καλά.
  • Μεταφέρεις σε ταψί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35-40 λεπτά. Άφησε το γλυκό να κρυώσει εντελώς πριν το βγάλεις από το ταψί.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σήμερα φτιάξε σοκολατένια μάφιν με πορτοκάλι και ξετρέλανε τους όλους

 

Πηγή 

 

κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/WeIbp-Wcp1c

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ