Πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη και φύλλο
Το αγαπημένο μας γλυκό στην πιο healthy εκδοχή του
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστό cheesecake αλμυρής καραμέλας
Υλικά:
- 1 ολόκληρη πορτοκάλι
- 1/3 φλιτζάνι (80 ml) από το νερό που βράσατε το πορτοκάλι
- 225 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 80 γρ. καλαμποκάλευρο
- 2 κσ μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- 150 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης
Εκτέλεση:
- Βράζεις το πορτοκάλι σε νερό για 30 λεπτά. Στραγγίζεις και κρατάς στην άκρη 80 ml από το νερό αυτό.
- Βάζεις τα πορτοκάλια σε μπλέντερ μαζί με τα 80ml νερού που κρατάς και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι αμυγδάλου με το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το υποκατάστατο ζάχαρης. Ρίχνεις μέσα τον πελτέ πορτοκαλιού και ανακατεύεις καλά.
- Μεταφέρεις σε ταψί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35-40 λεπτά. Άφησε το γλυκό να κρυώσει εντελώς πριν το βγάλεις από το ταψί.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σήμερα φτιάξε σοκολατένια μάφιν με πορτοκάλι και ξετρέλανε τους όλους
κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/WeIbp-Wcp1c