Thumbnail

Πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη και φύλλο Πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη και φύλλο

Το αγαπημένο μας γλυκό στην πιο healthy εκδοχή του
Και ποιος δεν λατρεύει την πορτοκαλόπιτα! Το μυστικό της μπορεί κανείς να πει πως είναι στο σιρόπι, αλλά σε αυτή τη συνταγή δεν χρειάζεται σιρόπι για να γίνει ζουμερή και πεντανόστιμη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστό cheesecake αλμυρής καραμέλας

 

Υλικά: 

  • 1 ολόκληρη πορτοκάλι
  • 1/3 φλιτζάνι (80 ml) από το νερό που βράσατε το πορτοκάλι
  • 225 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 80 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κσ μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • 150 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης

Εκτέλεση:

  • Βράζεις το πορτοκάλι σε νερό για 30 λεπτά. Στραγγίζεις και κρατάς στην άκρη 80 ml από το νερό αυτό.
  • Βάζεις τα πορτοκάλια σε μπλέντερ μαζί με τα 80ml νερού που κρατάς και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι αμυγδάλου με το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το υποκατάστατο ζάχαρης. Ρίχνεις μέσα τον πελτέ πορτοκαλιού και ανακατεύεις καλά.
  • Μεταφέρεις σε ταψί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35-40 λεπτά. Άφησε το γλυκό να κρυώσει εντελώς πριν το βγάλεις από το ταψί.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σήμερα φτιάξε σοκολατένια μάφιν με πορτοκάλι και ξετρέλανε τους όλους

 

Πηγή 

 

κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/WeIbp-Wcp1c

Home