Πώς να φτιάξεις αφράτες τραγανές κροκέτες κοτόπουλου και σάλτσα χιλίων νησιών

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • 3 στήθη κοτόπουλο 
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι ζαμπόν
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι & πιπέρι
  • αλεύρι, αυγά και φρυγανιά για το πανάρισμα

Για την μπεσαμέλ

  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 αυγό

Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 3 κουταλιές κέτσαπ
  • 1 κουταλιά γούστερ σος
  • 1 κουταλιά Τσίλι σος
  • 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλάκι κάπαρη

ΔΙΑΒΑΣΕ: O Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει φιλέτο αρνί με πικάντικη μαρμελάδα φράουλας 

 Eκτέλεση
 
Για τις κροκέτες

  • Σε ένα κατσαρολάκι βράζεις το κοτόπουλο.
  • Αφού κρυώσει, το κόβεις σε πολύ μικρά κομματάκια και τα ρίχνεις σε ένα μπολ.
  • Ψιλοκόβεις το ζαμπόν και τρίβεις την κεφαλογραβιέρα. Τα ρίχνεις επίσης μέσα στο μπολ.
  • Μετά, προσθέτεις τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύεις καλά.

Για την μπεσαμέλ

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζεις τον βούτυρο να λιώσει και προσθέτεις το αλεύρι.
  • Ανακατεύεις καλά με ένα σύρμα και προσθέτεις το γάλα . Όταν δέσει, κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις το αυγό. Ανακατεύεις.
  • Ρίχνεις την μπεσαμέλ στο μπολ με το μείγμα από το κοτόπουλο και ανακατεύεις πολύ καλά.
  • Με τα χέρια σου πλάθεις μπαλάκια και τα βουτάς στο αλεύρι, μετά στο αυγό και ακολούθως στη φρυγανιά.
  • Ψήνεις τις κροκέτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Για τη σάλτσα

  • Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάς μέχρι να ενωθούν.
  • Τέλος, σερβίρεις τις κροκέτες ζεστές, πασπαλισμένες με λίγο αλατοπίπερο και τον μαϊντανό. Συνοδεύεις με τη σάλτσα .

Tip : Η φημισμένη σάλτσα Χιλίων Νησιών γνωστή ως Thousand Island είναι το τέλειο “ταίρι” για τις ψητές γαρίδες και τα θαλασσινά.

Περισσότερες συνταγές του σεφ Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ