Πώς να φτιάξεις βασιλόπιτα με γεύση πορτοκάλι στα γρήγορα

Υλικά 

  • 500 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. άρωμα υγρής βανίλιας
  • 250 ml γάλα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • ½ φλ. χυμός πορτοκαλιού
  •  λίγο βούτυρο και λίγο αλεύρι για το ταψί 

Πώς θα φτιάξεις μια γεμιστή βασιλόπιτα, με κακάο, φιστίκια Αιγίνης και cranberries

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180˚C. Αλείφεις καλά μία φόρμα 25 εκ. με βούτυρο και το πασπαλίζεις με λίγο αλεύρι.Προσέχεις να αλευροβουτυρώσεις τα πλαϊνά της φόρμας για να φουσκώσει ομοιόμορφα το κέικ.
  • Ρίχνεις το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και το χτυπάς μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα.
  • Προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά, το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Ανακατεύεις και προσθέτεις το γάλα και τον χυμό. Στη συνέχεια, ρίχνεις λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το μπέικιν.
  • Ανακατεύεις καλά με σπάτουλα. Ψήνεις το κέικ για 45-50 λεπτά, στην υψηλή σχάρα. Πριν το ψήσιμο, βάζεις  το φλουρί!!! 
  • Οταν είναι έτοιμη, τη βγάζεις από τη φόρμα και τη βάζεις επάνω σε σχάρα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη και διακοσμείς. 

 

Πηγή 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ