Πώς να φτιάξεις βασιλόπιτα με γεύση πορτοκάλι στα γρήγορα
Μια υπέροχη συνταγή του Βασίλη Καλλίδη
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
- 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 3 μεγάλα αυγά
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. άρωμα υγρής βανίλιας
- 250 ml γάλα
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- ½ φλ. χυμός πορτοκαλιού
- λίγο βούτυρο και λίγο αλεύρι για το ταψί
Πώς θα φτιάξεις μια γεμιστή βασιλόπιτα, με κακάο, φιστίκια Αιγίνης και cranberries
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180˚C. Αλείφεις καλά μία φόρμα 25 εκ. με βούτυρο και το πασπαλίζεις με λίγο αλεύρι.Προσέχεις να αλευροβουτυρώσεις τα πλαϊνά της φόρμας για να φουσκώσει ομοιόμορφα το κέικ.
- Ρίχνεις το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και το χτυπάς μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά, το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ανακατεύεις και προσθέτεις το γάλα και τον χυμό. Στη συνέχεια, ρίχνεις λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το μπέικιν.
- Ανακατεύεις καλά με σπάτουλα. Ψήνεις το κέικ για 45-50 λεπτά, στην υψηλή σχάρα. Πριν το ψήσιμο, βάζεις το φλουρί!!!
- Οταν είναι έτοιμη, τη βγάζεις από τη φόρμα και τη βάζεις επάνω σε σχάρα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη και διακοσμείς.