Thumbnail

Πώς να φτιάξεις βασιλόπιτα με γεύση πορτοκάλι στα γρήγορα Πώς να φτιάξεις βασιλόπιτα με γεύση πορτοκάλι στα γρήγορα

Μια υπέροχη συνταγή του Βασίλη Καλλίδη
Προτού βιαστείς να πεις πως δεν το έχεις με τη ζαχαροπλαστική και θα πάρεις μια έτοιμη, δες αυτή τη συνταγή. Φτιάχνεται εύκολα, γρήγορα και το γευστικό αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει τους πάντες. Και δε χρειάζεται να σχηματίσεις κλασικά επάνω τη χρονολογία. Αντ΄αυτού, αγόρασε κεριά με γράμματα, σχημάτισε το "Happy New Year" και άναψε τα λίγα δευτερόλεπτα πριν την έλευση του νέου χρόνου.

Υλικά 

  • 500 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. άρωμα υγρής βανίλιας
  • 250 ml γάλα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • ½ φλ. χυμός πορτοκαλιού
  •  λίγο βούτυρο και λίγο αλεύρι για το ταψί 

Πώς θα φτιάξεις μια γεμιστή βασιλόπιτα, με κακάο, φιστίκια Αιγίνης και cranberries

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180˚C. Αλείφεις καλά μία φόρμα 25 εκ. με βούτυρο και το πασπαλίζεις με λίγο αλεύρι.Προσέχεις να αλευροβουτυρώσεις τα πλαϊνά της φόρμας για να φουσκώσει ομοιόμορφα το κέικ.
  • Ρίχνεις το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και το χτυπάς μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα.
  • Προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά, το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Ανακατεύεις και προσθέτεις το γάλα και τον χυμό. Στη συνέχεια, ρίχνεις λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το μπέικιν.
  • Ανακατεύεις καλά με σπάτουλα. Ψήνεις το κέικ για 45-50 λεπτά, στην υψηλή σχάρα. Πριν το ψήσιμο, βάζεις  το φλουρί!!! 
  • Οταν είναι έτοιμη, τη βγάζεις από τη φόρμα και τη βάζεις επάνω σε σχάρα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη και διακοσμείς. 

 

Πηγή 

Home