Πώς να φτιάξεις ένα λαχταριστό στρούντελ

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι για oλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 100 ml νερό
  • 25 γρ. ηλιέλαιο
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. αλάτι

Για τη γέμιση μήλου

  • 5 μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά τετράγωνα )
  • 200 γρ. βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)
  • 50 γρ. σταφίδες
  • λίγη κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 40 γρ. ζάχαρη (καστανή)

Για την κρέμα

  • 250 ml φρέσκο γάλα
  • 20 γρ. άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
  • 80 γρ. βούτυρο ανάλατο (παγωμένο )
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά ρούμι
  • 1 αυγό

ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει ταλιατέλες με γαριδες και μύδια 

 
Eκτέλεση
 

  • Ζυμώνεις με τον γάντζο του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει ομοιογενής.
  • Την πλάθεις σε μία μεγάλη μπάλα, την αλείφεις με λίγο ηλιέλαιο, την τυλίγεις με μεμβράνη και την αφήνεις να ξεκουραστεί για 2 ώρες .
  • Μετά βάζεις τα μήλα σε ένα μπολ και τα ραντίζεις με 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο. Ακολούθως, τα πασπαλίζεις με τη ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια τα σοτάρεις μέσα σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτεις τις σταφίδες, την κανέλα και ανακατεύεις. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνεις στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις το γάλα και διαλύεις το άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη και τα βάζεις στη φωτιά. Προσθέτεις το χτυπημένο αυγό και βράζεις ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει.
  • Κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις το βούτυρο και το ρούμι. Ανακατεύεις. Την αφήνεις στην άκρη να κρυώσει .
  • Με ένα λαδωμένο πλάστη ανοίγεις τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο.
  • Το αφήνεις να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά το τραβάς ελαφρώς με τα χέρια σου, ώστε να γίνει ακόμα πιο λεπτό.
  • Κόβεις τις άκρες για να αποκτήσει τετράγωνο σχήμα. Στρώνεις σε μία λωρίδα την κρέμα και διπλώνεις το φύλλο μέχρι να σκεπαστεί η κρέμα. Μετά απλώνεις το μείγμα με τα μήλα σε μία άλλη λωρίδα και τυλίγεις σε ρολό, διπλώνοντας προς τα μέσα τις άκρες.
  • Ακολούθως τοποθετείς το ρολό σε λαμαρίνα με λαδόχαρτο, το βουτυρώνεις ελαφρώς με ένα πινέλο και το τρυπάς με ένα πιρούνι επίσης ελαφρώς.
  • Τέλος, το ψήνεις στους 160 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ροδίσει, περίπου 25- 30 λεπτά.

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ