Πώς να φτιάξεις γαρίδες με σάλτσα βουτύρου

Υλικά 

  • 8 γαρίδες μεγάλες (καθαρισμένες, εκτός το κεφάλι)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 λεμονόχορτα (κομμένα στη μέση)
  • 4 κουταλιές βούτυρο (παγωμένο σε κυβάκια )
  • 1 κουταλιά φρέσκια κρέμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • 2½ κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1½ κουταλιά φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
  • αλάτι & πιπέρι

ΔΙΑΒΑΣΕ: O Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει φιλέτο αρνί με πικάντικη μαρμελάδα φράουλας 

Eκτέλεση

  • Σ’ ένα τηγάνι βάζεις το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζεις τις γαρίδες για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά. Όταν ψηθούν, σβήνεις με την 1 κουταλιά λεμονιού.
  • Στη συνέχεια αφαιρείς τις γαρίδες από το τηγάνι και τις αφήνεις στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνεις τη φρέσκια κρέμα, το σκόρδο και το λεμονόχορτο ώστε πάρουν μια βράση.
  • Όταν βράσει η κρέμα, ρίχνεις μέσα τον βούτυρο σταδιακά και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Στη συνέχεια βάζεις το υπόλοιπο χυμό λεμονιού και “διορθώνεις” τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  • Τέλος, βάζεις μέσα στη σάλτσα με τις γαρίδες, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα αφήνεις να πάρουν μια βράση για 2 λεπτά. Σερβίρεις. 

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ