Πώς να φτιάξεις γαρίδες με σάλτσα βουτύρου
Μια καλοκαιρινή συνταγή από τον Chef de Cuisine Γιώργου Ερωτοκρίτου
Υλικά
- 8 γαρίδες μεγάλες (καθαρισμένες, εκτός το κεφάλι)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 λεμονόχορτα (κομμένα στη μέση)
- 4 κουταλιές βούτυρο (παγωμένο σε κυβάκια )
- 1 κουταλιά φρέσκια κρέμα
- 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
- 2½ κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1½ κουταλιά φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
- αλάτι & πιπέρι
Eκτέλεση
- Σ’ ένα τηγάνι βάζεις το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζεις τις γαρίδες για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά. Όταν ψηθούν, σβήνεις με την 1 κουταλιά λεμονιού.
- Στη συνέχεια αφαιρείς τις γαρίδες από το τηγάνι και τις αφήνεις στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνεις τη φρέσκια κρέμα, το σκόρδο και το λεμονόχορτο ώστε πάρουν μια βράση.
- Όταν βράσει η κρέμα, ρίχνεις μέσα τον βούτυρο σταδιακά και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Στη συνέχεια βάζεις το υπόλοιπο χυμό λεμονιού και “διορθώνεις” τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
- Τέλος, βάζεις μέσα στη σάλτσα με τις γαρίδες, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα αφήνεις να πάρουν μια βράση για 2 λεπτά. Σερβίρεις.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ