Πώς να φτιάξεις καλαμαράκια με πάπρικα και κουρκουμά

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 1 φλιτζάνι ούζο
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 κουταλάκια πάπρικα (σκόνη)
  • 2 κουταλάκια κουρκουμά
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι & πιπέρι

 ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες


Eκτέλεση
 

  • Σ΄ένα μεγάλο μπολ βάζεις τα καλαμαράκια μαζί με τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι και το ούζο. Ανακατεύεις καλά και τα αφήνεις για μια ώρα σκεπασμένα.
  • Σ’ ένα άλλο μπολ ρίχνεις το αλεύρι μαζί με την πάπρικα και τον κουρκουμά, και τα ανακατεύεις. 
  • Όταν περάσει η μια ώρα, στραγγίζεις τα καλαμάρια και τα περνάς από το αλεύρι και από τις δύο πλευρές.
  • Μετά, σ΄ένα ταψί βάζεις λαδόκολλα και τοποθετείς τα καλαμαράκια.
  • Προσθέτεις το ελαιόλαδο και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
  • Τέλος, τα βγάζεις από τον φούρνο και τα σερβίρεις με λεμόνι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό .

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ