Thumbnail

Πώς να φτιάξεις καλαμαράκια με πάπρικα και κουρκουμά Πώς να φτιάξεις καλαμαράκια με πάπρικα και κουρκουμά

Μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή από τον Chef de Cuisine Γιώργο Ερωτοκρίτου
Aν δεν μπορείς να πας στη θάλασσα, φέρε τη θάλασσα στο πιάτο σου. Πώς; Μα με αυτή τη συνταγή φυσικά.

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 1 φλιτζάνι ούζο
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 κουταλάκια πάπρικα (σκόνη)
  • 2 κουταλάκια κουρκουμά
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι & πιπέρι

 ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες

Eκτέλεση

 

  • Σ΄ένα μεγάλο μπολ βάζεις τα καλαμαράκια μαζί με τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι και το ούζο. Ανακατεύεις καλά και τα αφήνεις για μια ώρα σκεπασμένα.
  • Σ’ ένα άλλο μπολ ρίχνεις το αλεύρι μαζί με την πάπρικα και τον κουρκουμά, και τα ανακατεύεις. 
  • Όταν περάσει η μια ώρα, στραγγίζεις τα καλαμάρια και τα περνάς από το αλεύρι και από τις δύο πλευρές.
  • Μετά, σ΄ένα ταψί βάζεις λαδόκολλα και τοποθετείς τα καλαμαράκια.
  • Προσθέτεις το ελαιόλαδο και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
  • Τέλος, τα βγάζεις από τον φούρνο και τα σερβίρεις με λεμόνι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό .

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 

 

Home