Πώς να φτιάξεις καλαμαράκια με πάπρικα και κουρκουμά
Μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή από τον Chef de Cuisine Γιώργο Ερωτοκρίτου
Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 1 φλιτζάνι ούζο
- χυμό από ένα λεμόνι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 κουταλάκια πάπρικα (σκόνη)
- 2 κουταλάκια κουρκουμά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι & πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες
Eκτέλεση
- Σ΄ένα μεγάλο μπολ βάζεις τα καλαμαράκια μαζί με τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι και το ούζο. Ανακατεύεις καλά και τα αφήνεις για μια ώρα σκεπασμένα.
- Σ’ ένα άλλο μπολ ρίχνεις το αλεύρι μαζί με την πάπρικα και τον κουρκουμά, και τα ανακατεύεις.
- Όταν περάσει η μια ώρα, στραγγίζεις τα καλαμάρια και τα περνάς από το αλεύρι και από τις δύο πλευρές.
- Μετά, σ΄ένα ταψί βάζεις λαδόκολλα και τοποθετείς τα καλαμαράκια.
- Προσθέτεις το ελαιόλαδο και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
- Τέλος, τα βγάζεις από τον φούρνο και τα σερβίρεις με λεμόνι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό .
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ