Πώς να φτιάξεις κεφτεδάκια φούρνου με ρύζι

Υλικά

Για τα κεφετεδάκια

  • ½ κιλό κιμά (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
  • 3 κρεμμύδια (τριμμένα )
  • 1 σκελίδα σκόρδο ( τριμμένη)
  • 2 κουταλιές φρυγανιά
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ( ψιλοκομμένο)
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

Για το ρύζι

  • 1 ½ φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο )
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες 

 Eκτέλεση
 
Για τα κεφετεδάκια

  • Αναμειγνύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και πλάθεις σε κεφτεδάκια.
  • Σε ένα ταψί, βάζεις αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείς τα κεφτεδάκια.
  • Ψήνεις για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Για το ρύζι

  • Σε μια κατσαρόλα βάζεις το νερό ζεσταθεί και μετά προσθέτεις το ρύζι.
  • Κατεβάζεις και το αφήνεις μέχρι να ψηθεί το ρύζι σε χαμηλή φωτιά.
  • Όταν θα είναι έτοιμο, το αφήνεις στην άκρη.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι. Προσθέτεις τον αρακά.
  • Τέλος, προσθέτεις το βρασμένο ρύζι, αλατοπιπερώνεις και σερβίρεις με τα κεφτεδάκια.

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ