Πώς να φτιάξεις κεφτεδάκια φούρνου με ρύζι
Μια πιο υγιεινή εκδοχή αυτού του αγαπημένου μαμαδίστικου φαγητού, από τον Chef de Cuisine Γιώργο Ερωτοκρίτου
Υλικά
Για τα κεφετεδάκια
- ½ κιλό κιμά (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
- 3 κρεμμύδια (τριμμένα )
- 1 σκελίδα σκόρδο ( τριμμένη)
- 2 κουταλιές φρυγανιά
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ( ψιλοκομμένο)
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
Για το ρύζι
- 1 ½ φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
- 3 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι αρακά
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο )
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες
Eκτέλεση
Για τα κεφετεδάκια
- Αναμειγνύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και πλάθεις σε κεφτεδάκια.
- Σε ένα ταψί, βάζεις αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείς τα κεφτεδάκια.
- Ψήνεις για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Για το ρύζι
- Σε μια κατσαρόλα βάζεις το νερό ζεσταθεί και μετά προσθέτεις το ρύζι.
- Κατεβάζεις και το αφήνεις μέχρι να ψηθεί το ρύζι σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν θα είναι έτοιμο, το αφήνεις στην άκρη.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι. Προσθέτεις τον αρακά.
- Τέλος, προσθέτεις το βρασμένο ρύζι, αλατοπιπερώνεις και σερβίρεις με τα κεφτεδάκια.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ