Thumbnail

Πώς να φτιάξεις κεφτεδάκια φούρνου με ρύζι Πώς να φτιάξεις κεφτεδάκια φούρνου με ρύζι

Μια πιο υγιεινή εκδοχή αυτού του αγαπημένου μαμαδίστικου φαγητού, από τον Chef de Cuisine Γιώργο Ερωτοκρίτου
Ένα πιάτο που μπορείς να φτιάξεις ανεξαρτήτως εποχής, κατάλληλο είτε για μεσημεριανό, είτε για βραδινό και το καλύτερο, θα το λατρέψουν τα παιδιά σας.

Υλικά

Για τα κεφετεδάκια

  • ½ κιλό κιμά (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
  • 3 κρεμμύδια (τριμμένα )
  • 1 σκελίδα σκόρδο ( τριμμένη)
  • 2 κουταλιές φρυγανιά
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ( ψιλοκομμένο)
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

Για το ρύζι

  • 1 ½ φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο )
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες 

 Eκτέλεση

 

Για τα κεφετεδάκια

  • Αναμειγνύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και πλάθεις σε κεφτεδάκια.
  • Σε ένα ταψί, βάζεις αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείς τα κεφτεδάκια.
  • Ψήνεις για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Για το ρύζι

  • Σε μια κατσαρόλα βάζεις το νερό ζεσταθεί και μετά προσθέτεις το ρύζι.
  • Κατεβάζεις και το αφήνεις μέχρι να ψηθεί το ρύζι σε χαμηλή φωτιά.
  • Όταν θα είναι έτοιμο, το αφήνεις στην άκρη.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι. Προσθέτεις τον αρακά.
  • Τέλος, προσθέτεις το βρασμένο ρύζι, αλατοπιπερώνεις και σερβίρεις με τα κεφτεδάκια.

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 

 

Home