Πώς να φτιάξεις κοκκινιστό αρακά με αγκινάρες

Υλικά

  • ½ κιλό αρακάς
  • 12 αγκινάρες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 2 φλ. ελαιόλαδο
  • Άνηθο
  • Αλάτι, πιπέρι

Διάβασε ακόμη: Τραγανά τηγανητά καλαμαράκια: Ένας μεζές με αμέτρητους θαυμαστές!

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζεις το κρεμμύδι στην κατσαρόλα με το λάδι. Ρίχνεις την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ και 2 φλυτζάνια νερό και αφήνεις το μείγμα να πάρει μια βράση.
  2. Στη συνέχεια ρίχνεις τον αρακά, τις αγκινάρες, τα καρότα και τον άνηθο και αλατοπιπερόνεις. Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσουν.

Διάβασε ακόμη: Μια εύκολη συνταγή για σπαγγέτι Amatriciana

Πηγή: unique-ermes.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ