Πώς να φτιάξεις lava cake με αλατισμένη καραμέλα
Η Κυριακή δεν προσφέρεται μόνο για παραλία, αλλά και να μπεις στην κουζίνα για να φτιάξεις υπέροχα πράγματα
Υλικά
- 3/4 κούπες σκούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλάκια ζάχαρη
- 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι baking powder
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουταλιά γάλα
- 1/2 κουταλάκι βανίλια
- 2 κουταλάκια αλατισμένη καραμέλα σε sauce
- παγωτό βανίλια
Δες περισσότερες συνταγές ΕΔΩ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ετοιμάζεις ένα γυάλινο μπολ (που αντέχει υψηλές θερμοκρασίες) και μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Ή αν έχεις μπεν μαρί. Λιώνεις τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατεύεις καλά.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις τη ζάχαρη, το αλεύρι και το baking powder. Προσθέτεις τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύεις καλά.
- Προσθέτεις το μείγμα των υγρών με το μείγμα των στερεών και ανακατεύεις καλά. Μοιράζεις τη ζύμη σε 6 μπολάκια για σουφλέ που έχεις βουτυρώσει.
- Προσθέτεις μία κουταλιά από την αλατισμένη καραμέλα στο κέντρο της ζύμης σε κάθε ένα μπολ.
- Ψήνεις για 13-15 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι άκρες των κέικ. Σερβίρεις με μία κουταλιά παγωτό βανίλια.