Πώς να φτιάξεις παγωτό σε ξυλάκι

Υλικά

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

ΔΙΑΒΑΣΕ: O Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει φιλέτο αρνί με πικάντικη μαρμελάδα φράουλας

 
Eκτέλεση
 

  • Σε ένα μπολ ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάς με ένα μίξερ χειρός μέχρι να στρατέψει .
  • Μετά προσθέτεις το ζαχαρούχο γάλα, το αλάτι και συνεχίζεις το ανακάτεμα με το μίξερ για ακόμα 3-5 λεπτά.
  • Όταν θα είναι έτοιμο, το μεταφέρεις σε καλούπια ή σιλικόνες παγωτού, τοποθετώντας στην κάθε βάση 1 ξυλάκι .
  • Βάζεις τα παγωτά στην κατάψυξη για 20 ώρες .
  • Σε ένα μικρό μπεν μαρί λιώνεις τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.
  • Στη συνέχεια βγάζεις τα παγωτά από τα καλούπια προσεκτικά και τα περνάς μέσα από τη σοκολάτα εξίσου προσεκτικά, κρατώντας τα από το ξυλάκι.
  • Τα αφήνεις να στεγνώσουν ελαφρώς και τα σερβίρεις ή τα επιστρέφεις στην κατάψυξη συσκευασμένα .

Tip : Αν θέλεις, μπορείς να λιώσεις άσπρη σοκολάτα και να δώσεις χρώμα από παστά φρούτα, από φυστίκι ή φράουλες, ακόμα και να προσθέσεις ξηρούς καρπούς.

 

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ