Πώς να φτιάξεις παγωτό σε ξυλάκι
Εύκολα και γρήγορα, χάρη στον Chef de Cuisine Γιώργο Ερωτοκρίτου
Υλικά
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κουταλιά βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
Eκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάς με ένα μίξερ χειρός μέχρι να στρατέψει .
- Μετά προσθέτεις το ζαχαρούχο γάλα, το αλάτι και συνεχίζεις το ανακάτεμα με το μίξερ για ακόμα 3-5 λεπτά.
- Όταν θα είναι έτοιμο, το μεταφέρεις σε καλούπια ή σιλικόνες παγωτού, τοποθετώντας στην κάθε βάση 1 ξυλάκι .
- Βάζεις τα παγωτά στην κατάψυξη για 20 ώρες .
- Σε ένα μικρό μπεν μαρί λιώνεις τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.
- Στη συνέχεια βγάζεις τα παγωτά από τα καλούπια προσεκτικά και τα περνάς μέσα από τη σοκολάτα εξίσου προσεκτικά, κρατώντας τα από το ξυλάκι.
- Τα αφήνεις να στεγνώσουν ελαφρώς και τα σερβίρεις ή τα επιστρέφεις στην κατάψυξη συσκευασμένα .
Tip : Αν θέλεις, μπορείς να λιώσεις άσπρη σοκολάτα και να δώσεις χρώμα από παστά φρούτα, από φυστίκι ή φράουλες, ακόμα και να προσθέσεις ξηρούς καρπούς.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ