Thumbnail

Πώς να φτιάξεις παγωτό σε ξυλάκι Πώς να φτιάξεις παγωτό σε ξυλάκι

Εύκολα και γρήγορα, χάρη στον Chef de Cuisine Γιώργο Ερωτοκρίτου
Γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το σπιτικό παγωτό.

Υλικά

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

ΔΙΑΒΑΣΕ: O Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει φιλέτο αρνί με πικάντικη μαρμελάδα φράουλας

 

Eκτέλεση

 

  • Σε ένα μπολ ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάς με ένα μίξερ χειρός μέχρι να στρατέψει .
  • Μετά προσθέτεις το ζαχαρούχο γάλα, το αλάτι και συνεχίζεις το ανακάτεμα με το μίξερ για ακόμα 3-5 λεπτά.
  • Όταν θα είναι έτοιμο, το μεταφέρεις σε καλούπια ή σιλικόνες παγωτού, τοποθετώντας στην κάθε βάση 1 ξυλάκι .
  • Βάζεις τα παγωτά στην κατάψυξη για 20 ώρες .
  • Σε ένα μικρό μπεν μαρί λιώνεις τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.
  • Στη συνέχεια βγάζεις τα παγωτά από τα καλούπια προσεκτικά και τα περνάς μέσα από τη σοκολάτα εξίσου προσεκτικά, κρατώντας τα από το ξυλάκι.
  • Τα αφήνεις να στεγνώσουν ελαφρώς και τα σερβίρεις ή τα επιστρέφεις στην κατάψυξη συσκευασμένα .

Tip : Αν θέλεις, μπορείς να λιώσεις άσπρη σοκολάτα και να δώσεις χρώμα από παστά φρούτα, από φυστίκι ή φράουλες, ακόμα και να προσθέσεις ξηρούς καρπούς.

 

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 

 

Home