Πώς να φτιάξεις τσιπούρα με φασόλια και λιαστές ντομάτες

Υλικά

  • 4 φιλέτα τσιπούρας
  • 3 φλιτζάνια φασόλια μαυρομάτικα (βρασμένα )
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες )
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο )
  • λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 κουταλιά ξίδι βαλσάμικο
  • αλάτι & πιπέρι

 ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες


Eκτέλεση
 

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις της λιαστές ντομάτες και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Προσθέτεις τα φασόλια, αλατοπιπερώνεις και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτεις τον μαϊντανό και το ξίδι. Ανακατεύεις για ακόμα λίγο και αφαιρείς το τηγάνι από τη φωτιά, κρατώντας το σε ζεστό μέρος.
  • Παράλληλα λαδώνεις ελαφρά τα φιλέτα τσιπούρας, τα πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι, και τα ψήνεις σε καυτό λαδωμένο τηγάνι , ξεκινώντας από το δέρμα .
  • Τέλος, σερβίρεις τα φασόλια και από πάνω τα φιλέτα.

 

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ